7óra7

A napsugár fiúkat mutatja be a csíkszeredai színház

A napsugár fiúkat mutatja be a csíkszeredai színház

2014. 04. 24. | 7óra7

A napsugár fiúk - plakát A rendező az MTI-nek elmondta: 22 évvel ezelőtt rendezte meg ezt a darabot Ács Alajos és Botka László főszereplésével. Most abból az alkalomból vették elő, hogy a csíkszeredai társulat Jászai-díjas színésze, Fülöp Zoltán a hatvanadik életévéhez közeledik, és neki testreszabott az egyik főszerep, amelyben Willie Clarkot alakítja.

A rendező, aki egyben a Csíki Játékszín igazgatója, úgy vélte, hogy ez a mű nemcsak Fülöp Zoltánnak, hanem a közönségnek is jutalom azáltal, hogy ezt a lélektani vígjátékot a nemsokára hatvan éves színész művészetén keresztül láthatja. Az előadásban a másik főszerepet a marosvásárhelyi, szintén Jászai-díjas Szélyes Ferenc játssza, aki Al Lewist alakítja.

Hozzátette, erős személyes vonatkozásai is vannak a darab- és szereplőválasztásnak, mert Fülöp Zoltánnal és Szélyes Ferenccel az 1970-es években együtt kezdték el a szakmát Szatmárnémetiben.

"Benne van az életünk a próbafolyamatban, ebből a szempontból rendhagyó vállalkozás számunkra" – mondta a rendező. Kiemelte, hogy a szerző maga írta: ezt a darabot azoknak a színházaknak érdemes bemutatniuk, amelyek rendelkeznek a két főszereplőhöz illő, megfelelő életkorral rendelkező, nagyformátumú színésszel. Mint mondta, ez helytálló elvárás, mert olyan minőségű színészetet és kisugárzású személyiséget követel a két főszerep, hogy ez utóbbiak szakmai minőségét nevetséges megkérdőjelezni – mondta Parászka Miklós.

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Sántha Borcsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687995749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása