7óra7

„Ring a Bárka” – A Bárka Színház tervei nyárra és a jövő évadra

„Ring a Bárka” – A Bárka Színház tervei nyárra és a jövő évadra

2014. 04. 17. | 7óra7

Bár nagy változások történtek a Bárka életében – változott a fenntartónk, színészek elmennek, s jönnek újak – de mi továbbra is a főváros és a magyar színházi élet egyik legszínesebb kulturális intézménye maradtunk. Közismert alkotók közreműködésével számos sikeres darabot állítottunk színpadra és a 2014-2015-ös évadot is ennek szellemében állítottuk össze – olvasható a színház sajtóközleményében.

*BárkaNyár Fesztivál*

A két hétvégén (augusztus 7-8-9. és 14-15-16.) keresztül tartó programsorozatban lesznek koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, Tolnay Klári- és Cseh Tamás-nap, kiállítás és egyéb meglepetés. Részletes program hamarosan várható.

*2014-2015-ös évad*

A repertoár mellé négy új bemutatót terveznek, melyekben majd találkozhat a Bárka közönsége eddigi kedvencei mellett az új színészekkel is.

Elsőként a világhírű litván rendezőnő, Yana Ross állítja színpadra Alekszander Molcsanovnak, a legizgalmasabb orosz szerzők egyikének nemrégiben írott művét, a Gyilkost, melyet már a világ számos országában bemutattak, de magyarul a Bárkán lesz először látható Radnai Annamária fordításában. A történet egyszerre szívfájdító és mulatságos, amilyenek azok az orosz történetek, melyeket szeretünk. Road movie, váratlan happy enddel... A főbb szerepekben Jerger Balázs, Szabó Erika, Rózsa Krisztián, Varjú Olga és Gados Béla lesz látható. A bemutató szeptember 27-én lesz.

Ezt követően folytatódnak a Bárka átmeneti nehéz helyzete miatt félbeszakadt Rovarok próbái. Tasnádi István és Vidovszky György az East Balkán és A harmadik hullám ismét ifjúsági előadást készít a Bárka Színházban – a trash revü egy kérészlány egy napjáról szól – neki ennyi az élete, ezen az egy napon kell valami fontosat tennie. De mi lehet az? A főbb szerepekben színpadra lép Szabó Emília, Jerger Balázs, Klem Viktor, Nagy Dániel Viktor, Marofka Mátyás és Szabó Simon. A bemutató december 21-én várható.

Az évad második felében is izgalmas meglepetésekkel készülnek.

Ki tudja, vajon mi a közös a papír zsebkendő, a tea filter, a zipzár, az óraátállítás, a kvarclámpa között? Hát az, hogy valamennyit az első világháborúnak köszönhetjük. Idén száz éve, hogy kitört a XX. század első nagy világégése – most készülő előadásuk, Forgács Péter rendezésében erről a száz évről szól majd egy több szálon futó, izgalmas családtörténet keretében, melynek szerzője Kőrösi Zoltán.

Ezen kívül a színház tervez még meglepetés-bemutatót a 011 Alkotócsoporttal közösen, Radnai Márk rendezésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr167995795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása