7óra7

Egy eltörölt színház végnapjai

Egy eltörölt színház végnapjai

2014. 04. 11. | 7óra7

A stáb több kamerával februártól az igazgatóváltásig követte nyomon a színház életét, a film dramaturgiai ívét az utolsó, Mephisto című előadás próbái, bemutatója adja – mondta el Incze Ágnes, a film producere, aki „kulturális leletmentésnek” nevezte a produkciót.

Mephisto - Stohl András „Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy – szembeszállva a színházi műfaj múlandóságával – létrehozunk egy kordokumentumot, melyben megörökítjük az utolsó hónapok eseményeit, s ezen belül Alföldi Róbert utolsó rendezését, mely egyben a Nemzeti utolsó bemutatója volt, a Mephistot. A film feszültségét az adja, hogy a társulat tagjai, miközben erre a hatalmas munkára készülnek, egyszersmind elbúcsúznak egymástól, elbúcsúznak attól az öt évtől, ami mindenképpen a színháztörténet részeként marad meg az emlékeinkben, s ebben a filmben is” – állítja Salamon András, a film rendezője.

A filmben megjelenik Alföldi Róbert, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Stohl András, László Zsolt, Kulka János, Bánfalvi Eszter, Radnay Csilla, Tenki Réka, Hevér Gábor, Szarvas József, Nagy Mari, Márton Éva, Gálos Orsolya, Mohácsi János, Gothár Péter, Nádasdy Ádám, Vörös Róbert, Jordán Tamás.

Március 9-án tartották a film díszbemutatóját a Puskin Art Moziban. A következő vetítésre – április 18-án, pénteken este 7 órától – a Tabán Kinotékában kerül sor, majd ezt követően április 24-től a Puskinban, és további magyar mozikban is várható, hogy műsorra kerül a film.

Nemzeti dokumentumfilm – előzetes

Kapcsolódó:

>>> Tizenhat magyar film kerülhet idén a nézők elé

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817995849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása