7óra7

Szombaton adják át az EMKE díjakat Kolozsváron

Szombaton adják át az EMKE díjakat Kolozsváron

2014. 04. 10. | 7óra7

A korszerű színházi formanyelv kimunkálásában vállalt szerepéért, alakításainak műfaji változatosságáért Varga Csillát, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészét részesíti az egyesület Poór Lili-díjban.

Viktor, avagy a gyermekuralom - Varga Csilla, Dimény Áron

Varga Csilla 2000 óta tagja a kolozsvári színház társulatának. Emlékezetes alakításai az elmúlt évadokból: Marina (Ványa bácsi rendező: Andrei Şerban), Anna (Suttogások és sikolyok rendező: Andrei Şerban), Nevelőnő (Leonce és Léna rendező: Tompa Gábor), Übü mama (Übü király rendező: Alain Timar), Juliane Tesman (Hedda Gabler rendező: Andrei Şerban), valamint legutóbb Lili, a cselédlány a Silviu Purcărete által rendezett Viktor, avagy a gyermekuralom című előadásban.

A közművelődés terjesztésének és a korszerű színházi formanyelv kimunkálásának szolgálatában szerzett érdemeikért, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos nagyváradi színművészeknek adományozza a Bánffy Miklós-díjat a Kiss Stúdió Színház megalakítása huszadik évfordulóján.

Sokoldalú, minőségteremtő, a régió színházi kultúráját kiteljesítő alkotó munkájáért Barabás Árpád a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze veheti át a Kovács György-díjat.

Az EMKE díjainak átadására április 12-én, szombaton 14 órától kerül sor Kolozsváron, a Protestáns Teológiai Intézet dísztermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947995855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása