7óra7

Lear király – Békéscsabai workshop és vendégjáték a Vígszínházban

Lear király – Békéscsabai workshop és vendégjáték a Vígszínházban

2014. 04. 10. | 7óra7

Lear király - elöl: Kara Tünde, Dobó Kata, Vadász Gábor A Chris Rolls rendezte Lear király több meghívást kapott külföldre is, láthatták a szarajevói, a zittaui és az aradi fesztivál nézői. A modern köntösbe öltöztetett klasszikus darab színpadi adaptációját különleges hangzás- és látványvilág jellemzi – olvasható a Vígszínház közleményében.

A rendező a brit Nemzeti Színházban, a Royal Shakespeare Companyben és a Royal Opera House-ban, valamint a világ számos pontján szerzett elismerést prózai előadásaival és operarendezéseivel. A produkció látványvilágáért Sean Crowley felelős.

A Békéscsabai Jókai Színház Mészöly Dezső fordításában mutatta be az előadást, a dramaturg Zalán Tibor. A filmvászonról jól ismert Dobó Kata és a főszerepet játszó Kovács Frigyes mellett az előadásban Kara Tündét, Bartus Gyulát és Rubold Ödönt is láthatja a közönség.

A produkció 2013-ban a budapesti Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) díját kapta. Az előadásról – ugyancsak Budapesten – tévéfelvétel is készült.

A Vígszínház a szerző születésének 450. évfordulójára szervezett Shakespeare Napok keretében látja vendégül a békéscsabai produkciót.

Az előadáshoz kapcsolódó április 12-i Shakespeare-workshopot középiskolások számára szervezik. A játékosságra és interaktivitásra épülő ingyenes program tizenöt diák résztvevőjét a fiatal angol rendező és a békéscsabai színház színészei - Dobó Kata, Kara Tünde és Czitor Attila - kalauzolják Shakespeare világába. Jelentkezni a workshop@vigszinhaz.hu címen lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr467995857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása