7óra7

Visszaszületés ötvenedszer

Visszaszületés ötvenedszer

2014. 04. 05. | 7óra7

A 2009-ben Avignonban bemutatott Visszaszületés nagy sikerrel vendégszerepelt a lengyelországi KONTAKT Színházi Fesztiválon, a Plzeň-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozón, valamint a budapesti Merlin Színházban.

Visszaszületés

A produkció két év kihagyás után 2013 őszén, a George Banu Napok alkalmából megújult szereposztásban került felújításra. Az előadásban Dimény Áron, Györgyjakab Enikő, Orbán Attila, Bodolai Balázs, Sigmond Rita, Bogdán Zsolt, Buzási András, Viola Gábor, Sinkó Ferenc, Kató Emőke látható, díszlet- és jelmeztervező Carmencita Brojboiu, a koreográfiát Vava Ştefănescu jegyzi.

„A rendezés ereje és koherenciája a sötét atmoszférában rejlik, a színészek kórus-szerű játékában, valamennyi színpadi elem tökéletes összhangjában: beszélhetnénk »jól megcsinált rendezésről«, ahogy régebb »jól megcsinált darabról« beszéltek. Ebben az értelemben a rendezést »modernnek« is nevezhetnénk, a tizenkilencedik század vége és huszadik század eleje – éppen Kafka kora – modern irodalma módjára: ugyanaz a radikális koherencia, ugyanaz a bürokratikus abszurditás, teljes egzisztenciális homály, de egy Kafka vagy egy Beckett feloldozó humora nélkül” – írja az előadásról Patrice Pavis színházesztéta.

Visszaszületés

Az ötvenedik, jubileumi előadás alkalmából a színház jegykedvezményt hirdet: egy belépő áráért ketten tekinthetik meg az előadást. A kedvezményt a színház jegypénztárában lehet igényelni. Az előadás angol és román felirattal lesz látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr807995913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása