7óra7

Elszigeteltség és istenkeresés – Április a Duda Éva Társulatnál

Elszigeteltség és istenkeresés – Április a Duda Éva Társulatnál

2014. 04. 03. | 7óra7

A Faun című előadás főszereplője a megszokottól eltérően egy nő, a szenvedélyes figura erotikus vágyain keresztül válik környezete áldozatává. Egészen másképp, önszántából válik kívülállóvá Simeon alakja, aki térből és időből kiszorítva jeleníti meg a köznapi ember igazság- és istenkeresését. Csuzi Márton frissen készített alkotása Sarkadi Imre Oszlopos Simeon című drámájából készült.

Faun

A Faun az állati, misztikus, mitologikus szélsőségek, mesebeli karakterek irányába vezet, ahol a fantázia elvarázsolt, egyszerre elbűvölő és néha sötéten fenyegető világa kap nagyobb teret. Mindeközben a Faunban nagyon izgalmas a mássága, kiválasztott ugyanakkor áldozati léte. És miután szinte minden értelmes közeg sajátja a kirekesztés: a környezete vagy felemeli és rajongva csodálja vagy kilöki magából az oda nem illőt, a tőle eltérőt, a másként viselkedőt, az idegent. A legendás múlt századbeli előadás látványos és korszerű adaptációja.

Az előadásban színpadra lép Egyed Beáta, Téri Gáspár, Csuzi Márton, Grecsó Zoltán, Lázár Eszter és Simkó Beatrix. A produkció koreográfusa Duda Éva.

A Faun április 9-én és 10-én, este fél 8 órai kezdettel lesz látható a Bethlen Téri Színházban.

Simeon

Simeon

Mindannyian keressük az utat felfelé, ami elvezet az emberi gyarlóságból és tökéletlenségből az Isteni, a teljesség, az értelem és cél felé. S ehhez tennünk kell. Egyesek meditálnak, mások templomba járnak, megint mások, elvek és törvények útján keresik az igazságot. Mindannyian oszlopra állunk, s mindannyian hiszünk benne, hogy amit teszünk, az a jó irányba visz minket, hisz azért tesszük. Mégis ott a kétség. A Simeon e kétségek mélyére vezet, válaszok után kutatva, és megadva a lehetőséget, hogy mindannyian Simeonná váljunk egy kicsit.

Eva Duda Dance Company – A Simeon

Simeon az együttes első olyan előadása, mely kortárs író munkájából született, ahol a szöveg szerves részét képezi a darabnak. Alapja Sarkadi Imre Oszlopos Simeon című drámája, mely először kerül feldolgozásra a fizikai színház formanyelvén keresztül, a szöveg és a tánc különleges elegyét alkotva.

|{background:#ddd; font-size:11px; padding: 5px 10px}. Hol az igazság? Hol van Sarkadié, Simeoné, az emberé? Isten igazsága az abszolút igazság, vagy mégsem?
Vagy:
Itt az igazság. Itt van Sarkadié, Simeoné, az emberé. Isten igazsága az abszolút igazság. Legalábbis úgy hisszük. |

Az előadásban színpadra lép Rétfalvi Tamás, Egyed Beáta, Csák Beatrix, Jenna Jalonen, Rusu Andor és Takács László.

A produkció április 18-án este 8 órai kezdettel lesz látható a Mu Színházban.

Kapcsolódó:

>>> Simeon – A Duda Éva Társulat premierje a MU Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687995927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása