7óra7

Átriumklorid – Ősbemutató az Átrium Film-Színházban

Átriumklorid – Ősbemutató az Átrium Film-Színházban

2014. 03. 29. | 7óra7

Parti Nagy Lajos új szövege öt kétszereplős jelenetből áll, amelyben egymástól teljesen független történeteket mesél el. Nagy virtuozitást igénylő feladat ez a két színész, Bíró Kriszta és Hevér Gábor számára, hiszen egyetlen este alatt számos különböző szerepbe kell belehelyezkedniük, könnyedén ugrálva a stílusok között. A színészi bravúrt segíti a minimalista térkoncepció, a rugalmas, játékosan alakítható díszlet - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Átriumklorid

Az előadásban öt jelenet látható átlagos emberek legkevésbé sem átlagos életéből. A szereplők: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak és a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt, senki mással sem, hiszen a jelenetek anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. "Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e - erre keresi a választ az előadás" - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, az Átriumklorid című produkció gondolata először 2011 őszén merült fel és azóta folyamatosan alakul, formálódik. A játékos, szellemes, eredendően színészközpontú előadás, amely az Átrium Film-Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál koprodukciójaként született, első alkalommal április 2-án látható, a premiert követően pedig április 4-én és április 17-én tűzik műsorra.

"Ez egy elképesztően szabad projekt, a résztvevők lelkesedése és a közös gondolkodás viszi előre. Minden egyes jelenetet és karaktert együtt találtunk ki, benne van a szívünk. Parti Nagy szövegében mégis újabb és újabb rétegeket fedezünk fel, az eredeti gondolatokon túl folyamatosan egyéb értelmezési lehetőségek bukkannak fel, ez rendkívül inspiráló. Na meg nagyon jó két ilyen remek színésszel dolgozni, ahogy a csapat többi tagjával is" - idézik a közleményben Néder Panni rendezőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr647995973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása