7óra7

Az East Balkán ötvenedszer

Az East Balkán ötvenedszer

2014. 03. 21. | 7óra7

East Balkán A Bárka hosszú ideje külön figyelmet fordít arra, hogy repertoárukban olyan előadások is szerepeljenek, amelyek kifejezetten a fiatalok nyelvén, a fiatalok problémáival foglalkoznak – olvasható a színház sajtóközleményében.

Fiatalok beszélnek fiatalokról, fiataloknak. Vidovszky György gyakran rendez olyan előadásokat, amelyek a fiatalok világából, az ő élményeikből, történeteikből építkeznek.

Elkezdtünk foglalkozni a West Balkánnal, de hamar rájöttünk, hogy a témát, és nem az esetet kell behatóbban körüljárni. Az áldozatok felől nézve ugyanis nincs tanulsága az esetnek: szörnyű, fatális tragédia történt. Tudtuk, hogy benne kell lennie az előadásban valahogy, mert úgy gondoltuk akkor még, – és sajnos ez nem így lett – hogy a buliéletben lesz egy West Balkán előtti és utáni korszak. Sajnos nem lett határkő a West Balkán. Ez a tragédia már nem létezik a fejekben, még annyira sem, mint ahogy azt az előadás végén előre jeleztük: minden megy tovább ugyanúgy – állítja a rendező az előadás létrejöttével kapcsolatban.

„Vidovszky György csapata – nem kérdés – első kézből ismeri a közeget, amiről beszél, Tasnádi István pedig úgy tudja összegyúrni a valóságos történeteket drámai alapanyaggá, hogy attól egyszerre lesz friss és önmagán túl mutató az East Balkán, amelynek éjszakai életképei fokozatosan transzformálódnak jelenetekké, a sztorik komoly dramaturgiai munkával szerkesztődnek egymás mellé – ezekből akad egy-kettő, ami fölösleges önismétlésnek tűnik – felépítve azt az állapotot, amit egészében soha senkinek nincs lehetősége látni. A koherenciát pedig a közeg és annak hangulata adja, így a kérdés csak annyi, hogy mi az a rendszer, ami kiadhat egy West-Balkán-esetet” – írtuk kritikánkban

Az előadás – a szombati 50. előadás után – áprilisban további két alkalommal látható: április 12-én, szombaton és április 23-án, szerdán, este 7 órai kezdettel.

Kapcsolódó:

>>> East Balkán – Szabad Kurzus Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847996045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása