7óra7

15 éves a Frenák Pál Társulat

15 éves a Frenák Pál Társulat

2014. 03. 20. | 7óra7

Az egykor és a most 2014 tavaszán összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzol a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat.

A SKIN – Tricks & Tracks 2. egy szándékoltan ironikus, kegyetlen és provokatív előadás: a szereplők karakterekből karakterekbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak saját, kreált szerepeikbe. Testük valós nyomokat hagyva hol egymáshoz, hol a sterilen fehér felületekhez csapódik, ütköznek és kapaszkodnak, mohón kutatva a másik jelenlétét. A létezés szenvtelen lenyomatot hagy – kívül, belül, önmagán, a földön, a falakon. Az egónk tetoválás a bőrön, minden egyes hazugságunk egy ruha, jelmez, ami nem áll jól, mi mégis hordjuk. Az őszinteség valahol talán ott van a bőr alatt. Naked is the new black – áll az előadás szinopszisában.

Az előadás izgalmas hibridként egyszerre idézi meg a japán kultúra letisztultságát, kalligrafikus szépségét, áttetsző minimalizmusát és a metropoliszok színes, villódzó őrületét. Frenák Pál nem fél erős színekkel festeni a fehér színpadi vászonra, koreográfiája féktelen dinamikájú, organikus káosz-butoh. Hol a dinamika és a lüktetés uralja a teret, miközben a táncosok a végletekig fokozzák a jellegzetes frenáki mozgásnyelvben rejlő lehetőségeket. Hol olyan akár egy kortárs butoh előadás, ami a mozdulat minimumával teremt maximális hatást, használva a tradicionális japán mozgásformában oly fontos jelenlétet, csendet és belső figyelmet.

Frenák Pál A produkció közben a 15 éves évforduló tiszteletére valódi all-stars előadás, melyben a társulattal szinte a kezdetektől együtt dolgozó tapasztalt és érett táncosok mellett színpadra lép egy fiatalabb táncosgeneráció, köztük több új felfedezett.

Március 22-én, szombaton az előadás után a KONTRA Klubban Tricks & Tracks 2. ünnep és premier-party a társulat táncosaival és produkció közreműködőivel, melyre a belépés az előadásra szóló jeggyel ingyenes.

Az előadás a bemutató után márciusban további két alkalommal látható: március 21-én, pénteken és március 22-én, szombaton, este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr297996345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása