7óra7

Voks Kulka Jánossal és Winkler Nórával a Jurányiban

Voks Kulka Jánossal és Winkler Nórával a Jurányiban

2014. 03. 19. | 7óra7

Az előadás után közönségtalálkozó, beszélgetés Kulka Jánossal, aki számára színművészként sem idegen a közéleti szerepvállalás, és Szabó Rékával, az előadás rendezőjével. A moderátor Winkler Nóra, a Kultúrház egykori műsorvezetője.

Voks

A 2012-es év legjobb táncelőadásában, a Tünet Együttes Lábán Rudolf-díjas Voks című produkciójában a nézők alakítják az előadást, választják ki, mit szeretnének látni-hallani. Táncot vagy a második világháborút megelőző híreket, kis lépéseket, amelyek nagy tragédiához vezettek. Csak egy gombnyomás, és a távirányító mindenkinél ott van. Vajon a történelem olyan, mint a természet: kiszámíthatatlan és kontrollálhatatlan, vagy az egyénnek is befolyása van a nagy folyamatokra? Kibújhatunk-e a személyes felelősségvállalás alól?

Most lemenjek a játszótérre a gyerekkel, vagy olvassam el a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát? Kábé ezt a döntési szituációt stilizáljuk a Voksban – egy színházi estétek van megtapasztalni, milyen egy közösségi távirányítót kézbe kapni. A többség akarata érvényesül – állítja Szabó Réka rendező.

A Voks igazi főszereplője, írója és rendezője maga a néző, minden egyes néző, és ahány néző, annyi szavazógomb. A döntések sora nem ott ér véget, amikor beülünk egy előadásra a színházba – mindenkinek minden pillanatban van választása, és ez estéről estére más és más előadást eredményez.

Tünet Együttes: Voks / The Symptoms: Vote

Az előadás szövegkönyve itt elérhető.

A produkció zenéjét Márkos Albert szerezte, emellett elhangzik benne a világhírű Krzysztof Penderecki Gyászzene Hirosima áldozatainak emlékére című műve is.

A Voks ideje alatt Amíg ti, mi nápolyi – felnőtt színház alatti gyerekprogram a Parányi Műhellyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr677996075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása