7óra7

Színház világnapi programsorozat a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Színház világnapi programsorozat a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

2014. 03. 15. | 7óra7

Kolozsvári Állami Magyar Színház

Programok

március 26., szerda

*09.00:* Café Színház – előadásvetítések
Aki korán fel tud kelni a színházi világnapot megelőző reggelen, teával, kávéval, süteménnyel és még színházzal várja. Március 27-ére készülve olyan előadásokat vetítenek a színházbüfében, amelyeket ma is szívesen néznek újra. Készüljenek fel a hat és fél óra színházra! - olvasható a sajtóközleményben.

*09.00–10.20:* Marie Jones: Kövekkel a zsebében (rendező: Keresztes Attila)

*10.30–12.05:* Eugène Ionesco: A kopasz énekesnő (rendező: Tompa Gábor)

*12.15–14.00:* Hanoch Levin: Jákobi és Lájdentál (rendező: Elie Malka)

*14.10–15.30:* Eugène Ionesco: Jacques vagy a behódolás (rendező: Tompa Gábor)

*19.00:* színházi vacsora (helyszín: VIA Étterem, Inocenţiu Micu Klein utca 6.)
A tavalyi évhez hasonlóan a vacsorát idén is a társulat tagjai főzik Náday Egon konyhaművészetével párban. Az ételt és a színházi menüt szintén a kolozsvári színház színészei szolgálják fel meglepetésekkel fűszerezve. Mindeközben Kató Emőke Beyoncé, Amy Winehouse, Iyeoka, Nina Simone, Gnarls Barkley és mások dalait adja elő. Zongorán kísér Szép András, szaxofonon közreműködik Balla Szabolcs.
(A vacsorára előzetes jelentkezés szükséges a contact@viarestaurant.ro e-mail címen vagy a +40 264 593 220-as és a +40 733 060 666-os telefonszámon. A részvételi díj személyenként 110 lej. A helyek száma korlátozott.)

március 27., csütörtök

*10.00–13.00:* kulisszalátogatás
Az érdeklődőket a társulat tagjai körbevezetik a színház épületében. A jelentkezők a színpadot, a díszletraktárt, a műhelyeket és a stúdiót is megtekinthetik. Az idegenvezetés során olyan terekbe nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyekben az év többi részén az alkotói próbafolyamat és a műhelymunka zajlik. A programot a társulat tagjai az adott helyekhez kötődő anekdotákkal színesítik. Az idegenvezetésre előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen. A 30 fős csoportok félóránként várják a színház bejáratánál. Az indulások időpontja: 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30.

*10.00-13.00:* gyerekprogram
A játékdélelőtt alatt a gyerekek interaktív foglalkozásokon vehetnek részt a színészek és színészhallgatók vezetésével a színházbüfében.

*10.00-13.00:* mozgás-workshop Györgyjakab Enikővel
A foglalkozás két 20 fős korosztályhoz szól: a 16 és 18 év közöttiek 10 órától, a 18 év feletti érdeklődők 11.30-tól vehetnek részt a nagyszínpadi workshopon. A munkafolyamathoz, amelyet 12.50-től bemutató követ, kényelmes ruha és cipő szükséges. A workshopra az életkor megjelölésével előzetes jelentkezés szükséges a vilagnap@huntheater.ro e-mail címen.

*12.50-:* workshop-bemutató
A mozgás-workshop tagjai a nagyszínpadon a nyílt nap résztvevői számára bemutatót tartanak a munkafolyamat gyakorlataiból.

*13.00:* kiállításmegnyitó
Carmencita Brojboiu Getting real című kiállítását nyitjuk meg, amelynek során az alkotó vezetésével betekinthetünk a díszlettervezés munkafolyamatába az előkészítéstől a megvalósulásig.

*15.00:* nyílt próba
A 0001-es szoba.Álomgyár nyílt próbáján az érdeklődők végigkövethetik a művészek felkészülését az esti előadásra. A nyílt próbát megelőzően a stúdió előcsarnokában megtekinthető az előadáshoz kapcsolódó Silent Places című film Simona Deaconescu rendezésében. Találkozás a színház stúdiójának bejáratánál 14.45-kor. A nyílt próba kezdési időpontja rögzített. Kérjük, időben érkezzenek a helyszínre, nehogy lemaradjanak az eseményről.

*20.00:* 0001-es szoba.Álomgyár A Bukaresti Nemzeti Táncközpont vendégelőadása a színház Stúdiótermében tekinthető meg. A kortárs táncelőadás egy kutatómunka eredménye, olyan interdiszciplináris műhely, amely egyesíti a táncot, a videografikát és az elektromos zenét egy kulisszák nélküli előadásban.

*Színházvadászat, avagy színház a mindennapjainkban* – a színházi világnapot megelőzően online minitárlat nyílik a színház Facebook oldalán. A közelgő színházi világnap alkalmából olyan, a mindennapi valóságból vett fényképeket vár a színház, amelyek visszaadják egy előadás hangulatát, jeleneteit, szereplőit. A fényképek mellé az adott előadás címének és szerepelőinek megnevezését is kérik. "Felismerted már egy piaci árusban Ványa bácsit? Láttad a Csipke szereplőit a Házsongárdban? Érezted már, hogy a saját konyhádban élnek Julie kisasszonyék? Ha igen, akkor fényképezd le, és küldd el nekünk!" - olvasható a színház sajtóközleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr147996103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása