7óra7

Schneider Zoltán: „Jó ide bejönni…”

Schneider Zoltán: „Jó ide bejönni…”

2014. 03. 07. | 7óra7

► Egyik kedvenc szereped A kripli Bobby babája volt. Az előadás rendkívül sikeres volt, és prózai előadás létére nagyon hosszú szériát, 200 előadást ért meg. Szerinted mi volt a titka?

Anatol és a nők - Schneider Zoltán *Schneider Zoltán*: A kripli iszonyú szerencsés csillagzat alatt született. Remekül működött a Gothár által megálmodott formavilág, meg Varró Dani isteni szövege, ami szintén Gothár nagy találmánya volt. Csodálatosan játszott többek között Csomi (Csomós Mari), Schell Juci, Szombathy Gyuszi, Kulka és hát persze Lengyel Tomi. Gothárnak nagyon határozott elképzelése volt a szerepről, Tomi pedig nyitottan fogadta és szuperül megcsinálta.

Talán a téma is közrejátszott: a kis emberek elvágyódása. Ez persze mindenkiben csak vágy marad – mégis jó róla beszélni, jó róla előadást nézni.

► 13 éve vagy tagja a Radnótinak. Ha azt mondom, Radnóti Színház, mi jut eszedbe először?

*Schneider Zoltán*: Eszembe jut az az egy év vacillálás, mikor András hívott az akkori Új Színházból. És eszembe jut: otthon. Tudom, elcsépelt kifejezés, de ez a második otthonom. És eszembe jut: jó ide bejönni. És eszembe jut még, amit Petrik Andi mond A csillagos ég végén: hogy mekkora felelősség minden este jónak lenni, és pontosan ismerem az érzést, amikor előadás végeztével képtelen a színész letenni a szerepet. És eszembe jut Bálint András is, aki számomra egyet jelent a Radnóti Színházzal.

► Kis színház – kis színpad – kis hangerő. Nem vágysz vendégségbe nagyobb színpadra? Most nyáron ugyanis volt alkalmad kipróbálni.

*Schneider Zoltán*: Nem, nem vágyom óriási színpadra. A nyári Szegedi Szabadtéri és Budapest Aréna egy kis kiruccanás volt a zenei világba, a nagyobb színpadra; egy kihívás, amit nem lehetett visszautasítani. Vendégként szívesen lépnék fel másutt, de nincs rá időm! A Radnótiban havi 25-28 előadást játszom, fellépek még a Rózsavölgyi Szalonban, így nem is maradt szabad estém…

► A Jelenetek egy házasságból után ismét az igazgatód, Bálint András rendez téged – immár másodszor – a frissen bemutatott Anatol és a nők című színdarabban. Milyen volt vele dolgozni?

*Schneider Zoltán*: Szeretek Andrással dolgozni. Annyira nem olyan, mint én. Annyira másképp látja az adott darabot, olyan dolgokat mond, amit én sosem látnék bele a darabba. De bízom benne, hogy én is tudtam neki olyat mutatni, amit meg ő nem látott bele! Szórakoztattuk egymást a próbákon.

► Mit csinálnál, ha nem színész lennél?

*Schneider Zoltán*: Fogalmam sincs. De tényleg.

► Szoktál főzni?

*Schneider Zoltán*: Igen. Bár amióta házas vagyok, lényegesen kevesebbet. Kis feleségemnek erős az én ízvilágom és szerinte sok kosszal jár az én konyhai tevékenységem…

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827996187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása