7óra7

5. Tánc Mindenkinek! – Body Moving a Trafóban

5. Tánc Mindenkinek! – Body Moving a Trafóban

2014. 02. 22. | 7óra7

A szervezők várnak mindenkit, aki szeretné kipróbálni a modern, posztmodern és kortárstánc különböző irányzatait, és szeretne többet megtudni az irányzatokat kidolgozó mesterekről és módszereikről. Isadora Duncan szabad táncától, a Graham és Cunningham technikákon át egészen a különböző kortárstánc stílusokig.

Az órák már 13 órakor elkezdődnek és egészen este 10-ig tartanak. Az előképzettség nélkül kipróbálható táncórák videóvetítéssel és rövid tánctörténeti bevezetővel kezdődnek. A meghívott neves, hazai oktatók azon „táncforradalmárok” videó anyagaiból válogatnak, akiktől tanultak, vagy akik nagy hatással voltak rájuk és inspirálták őket. Az ezt követő gyakorlati órákon az adott technika alapmozdulatait sajátíthatják el az érdeklődők.

Tánc Mindenkinek!

Az elmélet és a gyakorlat rendhagyó összekapcsolásával az egyes irányzatok filozófiájának és fiziológiájának sokrétű megértése és megélése a cél. Minden táncóra kötetlen beszélgetéssel zárul, ahol megoszthatják tapasztalataikat, és kérdéseket tehetnek fel a résztvevők.

A 2009-ben útjára indított Body Moving táncnépszerűsítő programsorozat Tánc Mindenkinek! programja eddig nyaranta, szabadtéri helyszíneken jelentkezett. A szervezők elsődleges célja a kortárstánc népszerűsítése, valamint új közönség meghódításával a tánc iránt érdeklődők körének szélesítése. A Trafós téli különkiadás a gyakorlati, mindenki számára nyitott táncoktatást tánctörténeti megközelítéssel ötvözi, hogy mind fizikailag, mind szellemileg megmozgassa a résztvevőket.

Body Moving

Program

13:00-14:30 Pálosi István - Fenyves Márk: Mai mozdulatművészet | képanyag: Dienes Valéria, Berczik Sára
14:30-16:00 Lőrinc Katalin: Graham technika | videó: Martha Graham
16:00-17:30 Kun Attila: Cunningham techika | videó: Merce Cunningham
17:30-19:00 Gál Eszter: Improvizáció - "tagadásból műfaj" | videó: Steve Paxton
19:00-20:30 Rózsavölgyi Zsuzsa: Kortárs tánc | videó: Anne Teresa de Keersmaeker
20:30-22:00 Hód Adrienn: Kortárs tánc | videó: Miguel Gutierrez

Tudnivalók

- Létszámkorlát nincs

- Előzetes jelentkezés, regisztráció nem szükséges.
- Létszámkorlát nincs.
- Az órák kezdő szintűek, előképzettséget nem igényelnek.
- Az órák mezítláb vagy zokniban végezhetők.
- Öltözőt és ruhatárat biztosítanak a helyszínen.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827996513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása