7óra7

Két új bemutató előkészületei zajlanak a kolozsvári színházban

Két új bemutató előkészületei zajlanak a kolozsvári színházban

2014. 02. 14. | 7óra7

Kolozsvári Állami Magyar Színház A horvát klasszikusnak számító Miroslav Krleža Léda című drámája a szerző Glembay családról szóló ciklusának része, az egyetlen, melyet Krleža „szerelmi játéknak”, majd később komédiának nevezett el. A Léda a test és a szavak játéka a szerelemmel és annak változataival, ahogy azt a polgári réteg és az arisztokrácia képviselőinek érdekei és szeszélyei megkívánják. A dráma azt a társadalmi réteget mutatja be, amely az októberi forradalom után Krleža szerint halálra van ítélve.

Az előadás főbb szerepeiben Szűcs Ervin, Hatházi András, Györgyjakab Enikő, Bogdán Zsolt és Kató Emőke lesz látható. A nagyszínpadi bemutató időpontja március 8., szombat este 8 óra.

Február második felében elkezdődnek az Ivanovék karácsonya című stúdió-előadás próbái is. Alekszandr Ivanovics Vvegyenszkij orosz drámaíró szövege az avantgárd, az abszurd, a groteszk, a társadalmi szatíra, a rémdráma stílusjegyeit egyaránt magán hordozza. A meghitt hangulatot sugalló cím ellenére a darab középpontjában egy brutális gyilkosság áll, mely végül családi tragédiához vezet. Az előadás bemutatójának időpontja március 18., kedd este 8 óra.

Az előadásokra jegyek már elővételben vásárolhatók a színház jegypénztárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr37996391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása