7óra7

Színház+: a szlovén Janez Janša project

Színház+: a szlovén Janez Janša project

2014. 02. 13. | 7óra7

A Janez Janša project három szlovén művész felforgató produkciója. Felvették a konzervatív miniszterelnök nevét és a továbbiakban úgy élnek.

Mi a politikai színház? Állásfoglalás? Rámutatás? Zavarba ejtő gesztusok, amelyek gondolkodásra késztetnek? Egy párt választási kampánya? Szlovén szomszédaink, e piciny nép szereti a radikális gesztusokat. Húsz éve NSK – Új Szlovén Művészet néven alapítottak „nemzetállamot” performance művészek, amely állam aztán útlevelet adott ki, állampolgárai voltak és követségei.

A Janez Janša project

Nemrégiben három képzőművész pedig a konzervatív kormány miniszterelnökének nevét vette fel és ezen a néven alkotnak, élnek, házasodnak ma is. Szimbolikus gesztusukat soha nem értelmezték a közönség számára. Mindenki maga dönti majd el, hogy ez jelent-e számára valamit vagy nem. És kaphat-e a politika valamit a művészettől – kérdezik meg majd politológus-vendéget, Lakner Zoltánt.

A Bálint Ház és a Trafó megszerezhetetlen külföldi előadások felvételeit mutatja be hónapról hónapra. A sorozat műsorvezetője, Tompa Andrea (író, színikritikus) bemutatja ezeket az előadásokat, utána pedig beszélget, vitatkozik meghívott vendégeivel és a közönséggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr537996389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása