7óra7

A Bányavidék-trilógia mindhárom darabját színre viszik Pécsett

A Bányavidék-trilógia mindhárom darabját színre viszik Pécsett

2014. 02. 13. | 7óra7

A Pécsi Harmadik Színház által játszott, Vincze János rendezte Bányavirágot március 10-én, a Pécsi Nemzeti Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház által Bérczes László rendezésében bemutatott Bányavakságot március 11-én, a budapesti Szkéné Színház és a FÜGE Egyesület Csizmadia Tibor rendezte Bányavíz című előadását március 12-én láthatja a közönség – írta a Pécsi Nemzeti Színház az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Bányavíz - Eke Angéla, Kaszás Gergő, Tóth József

Hozzátették: a Bányavirág és a Bányavíz című előadásnak a Pécsi Harmadik Színház, a Bányavakságnak a Pécsi Nemzeti Színház ad otthont, a produkciók este hét órakor kezdődnek.

„Úgy hisszük, nem tanulság nélkül való ezen alkotások színpadi feldolgozásával ily módon találkozni, a trilógia bemutatása három önálló, húsbavágóan mai témát feszegető mű érvényes színpadi megfogalmazását ígéri” – jegyezte meg a teátrum.

A közlemény kitér arra, hogy a trilógia első két darabjának hazai felfedezése a Pécsi Országos Színházi Találkozókhoz (POSZT) kötődik.

A Bányavirágot 2011-ben a dramaturgok és a kritikusok is az évad legjobb drámájává választották, írója Szép Ernő-jutalmat és a Nyílt Fórum Vilmos-díját kapta teljesítményéért. A tragikomédiát angolból olaszra fordítva a közelmúltban Rómában is bemutatták.

A pécsi nemzeti utalt arra, hogy a Bányavakságot ugyancsak a POSZT-on ismerhette meg a szakma és a közönség, a Bányavíz pedig első díjat hozott alkotójának az Örkény Színház drámapályázatán.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr957996385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása