7óra7

Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Esterházy Péter februárban és márciusban a KékSzobaHallban

Alföldi Róbert, Jordán Tamás, Esterházy Péter februárban és márciusban a KékSzobaHallban

2014. 01. 31. | 7óra7

Vasárnaponként este 7-től továbbra is a Budapest Jazz Clubban várja látogatóit a KékSzobaHall színházzal, zenével, irodalommal és rendhagyó beszélgetésekkel.

A KékSzobaHallban új sorozat indul Duóhéjban címmel. A sorozat hat részből áll. Müller Péter Sziámi különböző duó-formációkban lép egy-egy koncerttel a közönség elé: február 2-án az Alterego Duó (Gerlóczy Zsigmond Dezsővel), március 9-én a Pianissimo! Duó (Szakcsi Lakatos Bélával) mutatkozik be.

"Kiválasztottam száz dalt azok közül, amiket magamnak írtam, felosztottam őket hatfelé. Az egyes előadótársakkal ezeket a saját dalokat kiegészítjük az ő kedvenceikkel, közös kedvenceinkkel - Gershwintől Piafig, a Cigányhimnusztól a francia-breton középkori dalokig vagy épp a kuplétól a népdalig. Legtöbbjükkel közös szerzeményeink is vannak. És minden est repertoárján szerepel néhány vers a készülő kötetből, valamint a partner instrumentális megmutatkozásai. A hat társ: Szakcsi Lakatos Béla - Pianissimo! Duó, Darvas Ferenc - Péntek& Robinson Duó, Gerlóczy Zsigmond Dezső - Alterego Duó, Kirschner Péter - Felevad Duó, (gitárral), Takáts Eszter - Angyalduó (gitár, Ének), Víg Mihály - Trió Duó" - Müller Péter Sziámi a Duóhéjban programról.

Alföldi Róbert

Folytatódik Veiszer Alinda Felcserélt életek című beszélgetéssorozata. Február 16-án két ízig-vérig (zene)bohócot lát vendégül az estjén: Somló Tamást és Horváth Charlie-t. Március 16-án este pedig Alföldi Róbert színész-rendezőt és Szüts Miklós festőművészt látja vendégül. Ők ketten szívesen bújnának időnként a másik bőrébe: azt nem tudjuk, hogy Szüts Miklós valaha a világot jelentő deszkákra lépett volna, de azt igen, hogy Alföldi néha, pihenésképpen ecsetet ragad.

Február 9-én este Esterházy Péter és Szüts Miklós, egy író és egy festő beszélgetnek a KékSzobaHall színpadán – könyvekről, nyelvről, ecsetekről és kézzel merített papírokról, nagy elődökről és hálás utókorról, szorgalomról és szaxofonról, és ami mindezekről épp eszükbe jut. 
De persze főleg az író felolvas, és a festő áhítattal hallgatja.

Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben - Jordán Tamás Február 23-án este József Attila Freud nyolcvanadik születésnapjára írott költeményét választotta önálló estjéhez címadónak és mottónak Jordán Tamás. Az Amit szívedbe rejtesz - József Attila pszichoanalitikus naplója a Radnóti Színház egykori emblematikus előadása, amely a Szabadötletek jegyzékének szövegein keresztül enged bepillantást a költő gondolataiba, érzéseibe, vívódásaiba, melyekben mindannyian magunkra ismerhetünk, ha kíváncsian, nyitott szellemmel és szívvel hallgatjuk. Az előadást kizárólag 18 éven felüli nézőinknek ajánlott.

Március 2-án este bemutatkozik a Hanem zenekar, 23-án este pedig Mesék rólam, rólad – egy kis zenével című Hernádi Judit önálló estjével várják az érdeklődőket. Az önálló esten – többnyire szerelemről szóló – dalok hangzanak el, amelyeket neki írtak vagy írhattak volna. A sanzonok, blues-ok, örökzöld dallamok, versek és mesék mellé a színésznő rövid, tőle megszokott humorral fűszerezett kis történeteket mesél… rólam, rólad – egy kis zenével. Az est vendége Heilig Gábor és a Good Afternoon zenekar.

Március 30-án este a Sebő együttes Weöres Sándor-estje zárja a hónapot.

A KékSzobaHall programjai este 7 órakor kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927996483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása