7óra7

Gyűlöletbűntény áldozata lett az amerikai kritikus

Gyűlöletbűntény áldozata lett az amerikai kritikus

2014. 01. 27. | 7óra7

Randy Gener A kritikust január 17-én támadták meg manhattani lakásától egy háztömbre. A rendőrség nyomoz az ügyben, feltételezésük szerint a vállaltan homoszexuális Gener gyűlöletbűntény áldozata lett. A bűnözők hajnali 4-kor verték meg Genert, aki éppen hazafelé tartott egy ünnepségről. Az újságíró – akit az utcán fekve hagytak sorsára támadói – komoly fejsérülést szenvedett. Jelenleg kórházban ápolják, állapota súlyos, de stabil.

A Színházi Kritikusok Nemzetközi Szövetsége (IATC) megdöbbenéssel értesült a hírről. Arra kérik a nyilvánosságot, ha tudnak, segítsenek az újságírón, akinek nincs egészségbiztosítása. Az orvosi költségekhez hozzájárulni itt lehet. A kritikusszövetség közleményben fejezte ki együttérzését, és felhívja a figyelmet: ilyen bűncselekményeket, sajnos, bárhol elkövethetnek. "Mindnyájan látjuk a szélsőségek erősödését" – áll a szövetség kiadott kommünikéjében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr947996535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása