7óra7

Minden gép – A Factory című előadás Temesváron

Minden gép – A Factory című előadás Temesváron

2014. 01. 25. | 7óra7

Factory - plakát A magyar-szerb-dán koprodukciós előadás a gépesített, ipari termelés korában játszódik. Zord és költői történet egy olyan időszak hangulatáról és életformájáról, amelyhez sokan már egyáltalán nem kötődnek, másoknak azonban még mindig a napi rutint jelenti világszerte. Az előadás sajátos szemszögből mutatja be a kort és annak arculatát. Minden gép és minden legyártott termék mögött megbújik a dolgozó. Különböző személyiségű és hátterű emberek, különböző tapasztalatokkal és élettörténetekkel. Az előadás kísérletet tesz arra, hogy a tánc, a látvány és a zene eszközeivel felkutassa az egyéniségeket a gyári munkásokhoz kötődő sztereotípiák mögött. Egyrészt a dolgozó érzelmeire fókuszál, másrészt pedig megidézi az ipari környezetet. A belső vívódás, a folyamatos változás és a szélsőségek között hullámzó érzések a tánckoreográfián keresztül öltenek testet, melyek kibontakozását vizuális effektek és a háttérben meghúzódó zenészek eklektikus játéka segíti.

Varga Henrietta és Döbrei Dénes koreográfusok, Orfeas Skutelis fotóművész és a Strange Party Orchestra zenekar előadását január 29-én tekinthetik meg a színház nagytermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr287996541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása