7óra7

A vágy villamosa a MU Színházban

A vágy villamosa a MU Színházban

2014. 01. 13. | 7óra7

Mi történik akkor, amikor a kifinomult, művelt, a végtelenségig érzékeny, jó családból származó úrilány, Blanche Dubois egy szál bőrönddel megérkezik szeretett húgához, Stellához, a poros és unalmas New Orleans-ba? A látogatásból akár egy kellemes családi rendezvény is kerekedhetne, azonban nagyon hamar kiderül, hogy Stella lengyel származású férje, a vérbeli macsó Stanley, és a durvaságot nem tűrő Blanche ki nem állhatják egymást, hiszen olyanok ők ketten, mint tűz és víz: Blanche lenézi és megveti Stanley durva stílusát; Blanche modorossága pedig Stanley csípős megjegyzéseinek állandó céltáblájává válik. Mindeközben kettejük közt ott áll a várandós Stella, aki szenvedélyesen szerelmes a férjébe, és nővérét is nagyon szereti. A családi perpatvar végül egészen odáig fajul, hogy Stanley nyomozni kezd sógornője viselt dolgai után. A kutatás nem marad eredmény nélkül: Blanche-ról kiderül, hogy valójában minden szava hazugság, és egyáltalán nem rokonlátogatóba érkezett, hanem egy bűnös élet elől menekült el a Vágy villamosán, a Vágy soha révbe nem érő villamosán... – áll az előadás ismertetőjében.

A vágy villamosa

A vágy villamosában színpadra lép Lőrinc Katalin, Csere Zoltán, Lázár Eszter, Bukta Gergely, Horváth Máté, Tóth Brigitta és Bora Gábor.

A díszletet és a jelmezt Kulcsár Noémi és Csere Zoltán tervezte. A produkció rendező-koreográfusa Kulcsár Noémi.

Kulcsár Noémi Fülöp Viktor-ösztöndíjas koreográfus, táncművész színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte, 2005-től szabadúszó táncművészként dolgozik Magyarországon, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, majd 2011-től a Magyar Táncművészeti Főiskola mestere. 2008-tól az egri Gárdonyi Géza Színház Badora társulatának tagja. Számos színdarabhoz készített koreográfiát az egri Gárdonyi Géza Színházban, ezen túl több alkalommal is koreografált a Zsidó Nyári fesztivál felkérésére; a Győri Balett, a Miskolci Balett és a Magyar Állami Operaház számára. 2012-ben létrehozza saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabor balett- és vizuáltechnikai műhelyt, amelynek legutóbbi bemutatói a Kert és a Body Building című kortárstánc előadások voltak.

Az előadás a bemutató után januárban további egy alkalommal látható: január 25-én, szombaton este 8 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr227996639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása