7óra7

Átadták az idei Magyar Teátrum Díjakat

Átadták az idei Magyar Teátrum Díjakat

2013. 12. 18. | 7óra7

Magyar Teátrum Díj Az idén Szolga István, a Szabad Tér Színház műszaki igazgatója; Karl József, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház főügyelője; Bali Lajos, a Pécsi Nemzeti Színház díszletgyártó műhelyvezetője; Nády Árpád, a Győri Nemzeti Színház fővilágosítója és Rácpali István, a Nemzeti Színház színpadtechnikai főügyelője nyerte el a díjat, a nemzetiségi különdíjat pedig Csasztvan Béla, a szarvasi Cervinus Teatrum színpadmestere kapta - közölte a Magyar Teátrumi Társaság az MTI-vel.

A szervezet által 2010-ben alapított díjat most negyedszer adták át. A díjjal az alapítók a színházi háttér- és kiszolgálószakmákat, valamint az azokat kiemelkedően magas szinten művelő szakembereket ismerik el.

A Magyar Teátrum Díjat a zsűri döntése alapján megkaphatja bármely színházi háttérszakma művelője, aki munkájával, személyiségével, a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgált erre. Legalább két, állami díjjal (Kossuth- vagy Jászai-díjjal, kiváló vagy érdemes művészi címmel) elismert színművész javaslata és a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes jelölése szükséges ahhoz, hogy valaki elnyerhesse a díjat.

Az elmúlt két évben olyan szakmák képviselői részesültek az elismerésben, mint például ügyelő, maszkmester, kalapos, színpadmester, patinázó vagy öltöztető.

A Magyar Teátrum Díjakat idén is ünnepélyes keretek között adták át a Békéscsabai Jókai Színházban, az est rendezője Fekete Péter igazgató volt. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a gálaestet az idén is rögzítette a közmédia.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr857996831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása