7óra7

Két győztes a II. Madách Musical Pályázaton

Két győztes a II. Madách Musical Pályázaton

2013. 12. 13. | 7óra7

Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú, illetve Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű című darabja nyerte a II. Madách Musical Pályázatot.

Madách Színház

A második pályázatát 2012-ben hirdette meg a Madách Színház új magyar musical megalkotására. Az eredeti kiírás szerint a nyertes művet a Stúdiószínpadon mutatja be a színház. A zsűri végül mégis úgy döntött, hogy nem egy, hanem két művet díjaz, így mindkét nyertes darab bemutatásra kerül 2014-ben.

A II. Madách Musical Pályázat első fordulójában 24 jelentkező adta be készülő darabja szinopszisát, egy jelenetét és 5 dalát. Ebből a zsűri – Malek Andrea színésznő, Kocsák Tibor zeneszerző, Müller Péter író, Tihanyi Ákos koreográfus és Szirtes Tamás rendező, a zsűri elnöke – kilencet juttatott tovább. A kilenc készülő musical koncepcióját és egy-egy dalát hallgatták meg ezután a zsűri tagjai és a sajtó képviselői. A zsűri a döntőbe 4 darabot juttatott be, amelyeknek félórás keresztmetszetét 2013 novemberében és decemberében láthattak a sajtó képviselői a stúdiószínpadon. A négy döntőbe jutott darab a következő volt:

Fekete György – Munkácsi Miklós: Dögkeselyű

Horváth Péter – Fekete György – Gerendás Péter: Aranyborjú

Kiss Judit Ágnes – Fűri Anna: Anzelm és a kígyólány

Tóth Tamás: Metis

A zsűri döntése alapján a két nyertes musicalt mutatja be a Madách Színház a Stúdiószínpadán 2014-ben.

_Kapcsolódó:_
>>> Ők a Madách musicalpályázat továbbjutói

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217996873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása