7óra7

Bujtor Istvánról neveztek el színháztermet Budafok-Tétényben

Bujtor Istvánról neveztek el színháztermet Budafok-Tétényben

2013. 12. 12. | 7óra7

Bujtor István A közlemény szerint a budafok-tétényi lakosok a legtöbb voksot - az egykori színészóriás, Latinovits Zoltán és a neves zongoraművész, Cziffra György mellett - Bujtor Istvánra adták le. A sokak által Ötvös Csöpiként vagy Sándor Mátyásként ismert, 2009-ben elhunyt színész, Piedone magyar hangja gyerekkorában hosszú ideig élt a kerületben - tették hozzá.

A színházterem névadó ünnepségén Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere méltatta a színész-rendező életét és munkásságát, majd Bujtor Judit, a művész özvegye a leplezte le a kerület vezetőjével a színházterem névtábláját, amely felett a színész portréja látható.

A Bujtor István Színházterem ad otthont sok más mellett a Klauzál Bérlet színházi előadásainak, gyerekelőadásoknak, valamint számos könnyű- és komolyzenei koncertnek is. A Budafoki Dohnányi Zenekar, a kerület komolyzenei életének állandó fellépője szintén e teremben adja hangversenyeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr887996885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása