7óra7

Nemzeti vegyesbolt: a Shop-stop KOMA-feldolgozásban

Nemzeti vegyesbolt: a Shop-stop KOMA-feldolgozásban

2013. 12. 10. | 7óra7

Nemzeti vegyesbolt (plakát) December 31-én látható először a KOMA új produkciója, Nemzeti vegyesbolt címmel. A szocio-vígjáték műfajú előadást Dömötör Tamás rendezi, Kevin Smith Shop-stop című filmje alapján, a KOMA társulata és a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatói szereplésével.

"Régóta vártam, hogy ezt az előadást létrehozzam valakivel. Pontos, és nagyon erős az alapmű alapkonfliktusa, tulajdonképpen egy szerelmi háromszög. A »köret«, melyet mi adunk hozzá, az pedig a magyar rögvalóság, színpadra téve nem is kell sokat hozzátenni, eléggé abszurd az magától is. Nemzeti Dohányboltot akarnak nyitni azok, akiknek ez »nem jár«. A matricákat is megveszik, azokat a barna matricákat. Aztán várják a csodát, de nem jön el soha" – mondja a rendező a készülő előadásról.

A történet szerint valahol a tizenvalahányadik kerületben áll a Tarka ABC és a Sóhaj Videotéka. Nehezen bírják a versenyt, a két eladó mintha a múlt századból maradt volna itt. Videót már senki nem néz, és a zsemlét pedig a közeli multinál szerzi be a nagyközönség. Az egyetlen megoldás, ha Nemzeti Dohánybolttá alakulnak. Ezt akadályozza az élet, meg egy-két szerelmi kaland. Remény nem sok, a vásárló kevés, és pénz sincs semmire. És akinek nincs semmije, az annyit is ér – áll az előadás szinopszisában.

"Ez egy szabad előadás. Senkinek és semminek nem kell megfelelni, csak magunknak. Saját magunkat gyúrjuk bele, igaz, hogy amerikai film az alap, de rög magyar sztorink lesz a végére, ebben biztos vagyok. Lélegző és élő a »szövet«, amit együtt alakítunk a színészekkel. Az alapanyag pompás, vicces, tragikus, trágár és kegyetlen egyszerre" – tette hozzá Dömötör Tamás.

Az előadás szereplői: Domokos Zsolt, Érsek-Obádovics Mercédesz, Felhőfi-Kiss László, Hajmási Dávid, Jaskó Bálint, Pallagi Melitta, Piti Emőke, Szvetnyik Kata, Tolnai Hella, Zrínyi Gál Vince és Anger Zsolt.

A KOMA új előadása a szilveszteri bemutató után január 4-én, 16-án és 24-én este fél 8 órai kezdettel látható a KOMA Bázison.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57996917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása