7óra7

A Himnusz Szatmárnémetiben

A Himnusz Szatmárnémetiben

2013. 12. 10. | 7óra7

Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat A produkció alapszövegéül szolgáló dráma a kortárs szerző legtöbbet játszott, legnépszerűbb darabja. Az előadás az Ács Alajos Játékszínben tekinthető meg. A társulat alapításának hatvanadik évfordulójára szervezett ünnepi rendezvénysorozat keretében, október 5-én, pénteken bemutatott produkciót Csiki Zsolt vitte színre, szereplői pedig Gaál Gyula és Gál Ágnes. A Himnusz díszletét a rendező tervezte, jelmeztervező: Szabó Anna.

"A Himnusz (vissza)fejlődéstörténet, amely egy végletekig lecsúszott család életén keresztül kínál alternatívát a hétköznapok túlélésére, lehetséges megoldásokat a személyközi konfliktusok kezelésére, vagy elviselhetővé tételére. A házaspár élete keservesen groteszk, de mégis működő rendszer szerint zajlik, amelyben mindennek értelme van: a szemét pénzre váltható, a pénz fél deci alkoholra, az alkohol örömre vagy tombolásra: megtisztulásra, de legalábbis feszültség-levezetésre. Nyomorúságos, de szeretettel teli életük akkor vesz hirtelen fordulatot, amikor a társadalmi szolidaritás, a maga kegyetlen szenvtelenségével, érzéketlen jóakarásával „segítségükre siet”. Ők ketten pedig megkísérlik a lehetetlent: megőrizni az emberi méltóságot, emelt fővel felállni az utolsó utáni pillanatban is. A Himnusz hősei antihősök, akik folyamatosan haladnak a szakadék felé, és egy idő után már észre sem veszik, hogy csak összekapaszkodva, egymást kiegyensúlyozva kerülhetik el a zuhanást" - olvasható az előadás színlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217996911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása