7óra7

Nagymama-díjat adtak át két fiatal kaposvári színésznek

Nagymama-díjat adtak át két fiatal kaposvári színésznek

2013. 12. 07. | 7óra7

Az elismerést 2011-ben alapította Molnár Piroska, a Csiky Gergely Színház korábbi Kossuth-díjas művésze, a nemzet színésze, aki pénteken megkapta a Prima Primissima Díjat is.

Váncsa Gábor, Rátóti Zoltán, Grisnik Petra

A Nagymama-díjat minden évadban a színház névadója, Csiky Gergely (1842 -1891) születésnapjához kötődő ünnepségen adják át egy fiatal színésznek és egy színésznőnek támogatásként, munkájuk elismeréseként.

Molnár Piroska 1971 és 1978, majd 1984 és 2002 között játszott a kaposvári színházban, ahová azóta több vendégszerepre is visszatért, és ahol 2012-ben örökös taggá választották. A Nagymama-díjat a Nagymama című Csiky Gergely-darab címszerepéért kapott gázsijából alapította. A kétmillió forinttal létrehozott alapítvány örökbetét kamatából részesülnek évente a kitüntetett helyi fiatal színészek.

Nagymama-díjjal első alkalommal Czene Zsófia és Takács Géza, tavaly a betegségéből felépült Tóth Nóra és Fándly Csaba színészi teljesítményét jutalmazták.

A díjról egy négytagú kuratórium dönt: az alapító Molnár Piroska, Rátóti Zoltán, a színház igazgatója, Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője és Győri László vállalkozó-mecénás.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927996939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása