7óra7

Bukaresti balettbemutató: A szilfid Kobborg koreográfiájával

Bukaresti balettbemutató: A szilfid Kobborg koreográfiájával

2013. 12. 07. | 7óra7

A bukaresti opera közlése szerint a szombati bemutatón a közönség Alina Cojocaru román és Steven McRae ausztrál balettművészt láthatja a főszerepben.

Romanian National Opera (Román Nemzeti Opera)

Cojocaru tavaly vált meg a londoni Királyi Operaháztól, amelynek csaknem egy évtizeden át volt az egyik első magántáncosnője. Élettársával, Johan Kobborggal együtt távozott a londoni intézmény kötelékéből, és jelenleg különböző saját projektekben vesznek részt, a bukaresti ezek közül az egyik. A romániai bemutató előadáson a Cojocaru partnereként fellépő Steven McRae a londoni Királyi Operaház egyik jelenlegi első magántáncosa. Johan Kobborg az Agerpres román hírügynökségnek elmondta: már többször alkalmazta színpadra A szilfidet, egyszer például a moszkvai Bolsojban. Szerinte a romániai bármely külföldi produkcióval vetekedhet, és elégedett a bukaresti operaház művészeivel való együttműködéssel. Mint elmondta, elsősorban az szerzett örömet neki, hogy a balettművészek egy idő után kezdték érteni, mit akar tőlük, mert a felkészülésben soha nem konkrét elvárásokat fogalmaz meg, hanem csak irányt mutat, ezen túl mindenkinek magának kell megértenie és megalkotnia a szerepét.

Az előadás díszleteit az orosz Natalia Stewart tervezte, aki korábban többször együttműködött a londoni Királyi Operaházzal. A díszlettervező elmondta: ahogy az eredeti August Bournonville-balett skóciai környezetben játszódik, az első felvonásban itt is egy romantikus kastély a színtér, és a jelmezek között természetesen a skót szoknya is felbukkan.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827996955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása