7óra7

Körhintamenet – Beszédes könyv Törőcsik Mariról

Körhintamenet – Beszédes könyv Törőcsik Mariról

2013. 12. 06. | 7óra7

Törőcsik Mari és Soós Imre a Körhinta című filmben A kötetben a szerző tíz interjúja olvasható a nemzet színészével: a Kossuth-díjas művész őszinte vallomása pályájáról, sorsáról. Az első interjú 2011-es, az utolsó, a könyv záró fejezete 2013 márciusában készült. Emellett több mint negyven hazai és külföldi pályatársa, színészek, rendezők vallanak Törőcsik Mariról, hozzá fűződő viszonyukról.

A kötetben többek között Básti Juli, Eszenyi Enikő, Nagy-Kálózy Eszter, Makk Károly, Janisch Attila, Jirí Menzel, Milos Forman, Zsámbéki Gábor, Závada Pál, Spiró György, Alföldi Róbert, Cserhalmi György és mások türkében ismeri meg az olvasó a színésznőt.

Törőcsik Mari, aki 57 éve van a pályán kiemelte: büszke arra, hogy ebben a könyvben az összes nyilatkozó csupa tehetség.

A beszélgetést vezető Hegyi Barbara elmondta: a könyv a színházról és a filmről szól, az olvasó kulisszatitkokat is megtudhat belőle. A színésznő, aki Hegyi Barnabásnak, a Körhinta című film operatőrének a lánya, felidézte első, gyerekkori találkozását Törőcsik Marival és arról is beszélt, hogy az Átutazók című darabban együtt léphet vele színpadra.

Törőcsik Mari megjegyezte, hogy az egyik legnagyobb dicséretet éppen Hegyi Barnabás mondta neki. "Te, Mari, szerintem én minden magyar színésznőt fotografáltam, de szerintem a világon sincs ilyen kisszemű színésznő mint te vagy. De belenézek a kamerába és ilyen szemet nem tudom láttam-e még az életemben" - idézte az operatőrt.

Szabó G. László elmondta: az általa választott művészek mellett Zsámbéki Gábor volt az egyetlen, akit Törőcsik Mari kérésére szólaltatott meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427996953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása