7óra7

Workshopot tartott Szegeden Michael Langeneckert táncművész

Workshopot tartott Szegeden Michael Langeneckert táncművész

2013. 12. 02. | 7óra7

Michael Langeneckert A közös munka gyümölcseként Breathless / Élettelen címmel egy rövid, napjaink egyre élesedő társadalmi problémáira összpontosító darab született, ennek üzenete szerint a digitális technológia behálózza a valós világot, mindenhol zaj és műszerek vesznek körül bennünket, az emberek helyett gépek dolgoznak, és gyakorlatilag lassan kihal a személyes kommunikáció - olvasható a színház sajtóközleményében.

Michael Langeneckert úgy véli, az együttes kifejezetten homogén, erős személyiségekből áll, egyedisége vitathatatlan a nemzetközi táncélet sokféleségében, egyértelműen magas nívót képvisel. Nagyon élvezte az együttműködést, a szegedi táncosokat rendkívül tehetségesnek és technikásnak tartja. Az új mozdulatok elsajátítása nem okozott számukra különösebb nehézséget, hiszen egyébként is nap, mint nap keményen gyakorolnak. Mindez a sikereikben is megmutatkozik, a csapat mozgáskultúrája Juronics Tamás munkáját dicséri - nyilatkozta a vendégművész.

Juronics Tamás a társulat Kossuth-díjas művészeti vezetője a Breathless kapcsán elárulta: hasonló közös balett-termi projektekből többet is tervez táncművészeivel az évad folyamán és a végeredményként született rövid műveket végül a publikumnak is bemutatják.

A Szegedi Kortárs Balett táncosai próba közben

Az együttes vezető koreográfusa jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia Solti-termének megnyitó előadásán dolgozik, Mozart Varázsfuvoláját Marton Éva művészeti vezetésével, Almási-Tóth András rendezésében december 8-án mutatják be. A produkcióban a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei is részt vesznek, az ő mozgásukat koreografálja Juronics Tamás.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157996993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása