7óra7

Identitás, tolerencia, rasszizmus – A Lakmusz Csoport Temesváron

Identitás, tolerencia, rasszizmus – A Lakmusz Csoport Temesváron

2013. 12. 02. | 7óra7

A Lakmusz Csoport független budapesti társulat színészei három éve végeztek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Az általuk „fekete-fehér vígjátékként” meghatározott előadás elsősorban saját élményeik, vallomásaik és improvizációik felhasználásával született. A projekt, mely egy egyhónapos rezidensprogram keretén belül jött létre cseh, szlovák és lengyel közreműködéssel a mai Magyarország, a kisebbségek, a tolerancia, a rasszizmus és a Magyarország határain túl élő magyarok kettős identitásával foglalkozik.

White Coffee

"A történet valótlan eseményeken alapul. A szereplők neve, kora és neme színtiszta hazugság. A szereplők politikai nézetei konstrukció szüleményei és bármilyen színészi hitelesség a fikció része. A zene és ének szándékosan hamis és az esetleges tánc teljesen indokolatlan. A próbák alatt senki nem sérült meg és semmilyen állatot nem ért fizikai erőszak. Csak a bagoly még mindig nem tudja, hogy hívják azt a cigányt, aki repülőt vezet..." – áll az alkotók ajánlójában.

A Lakmusz Csoport és a Divadlo Unlimited koprodukciójaként született előadást december 4-én, 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház stúdiótermében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr367996995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása