7óra7

Projektzárás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Projektzárás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2013. 11. 29. | 7óra7

A projektnek köszönhetően az Egyetem olyan két éves kutatási programba kezdhetett, mely rekonstruálja a magyar neo-avantgárd színház- és filmművészetének gyakorlatát. A kutatás középpontjában az oktatásban megjelenő pedagógiai hagyomány állt: arra keresték a választ, hogy milyen módszerekkel és mennyire épült be az elmúlt negyven évben, többek között Erdély Miklós és Halász Péter alkotói gyakorlata az SZFE tanítási protokolljába.

Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem)

Hasonló szellemben rendezték meg 2013. november 15-én és 16-án a SZÍKE. Színházi Kreativitás-Eszközök című nagyszabású konferencianapokat is, mely során a szakma, a művészet és kultúra neves képviselőinek a színészképzés hagyományával, valamint annak gyakorlati képzéseivel kapcsolatos előadásait hallgathatták meg a résztvevők.

Fontos hangsúlyozni, hogy a projektnek köszönhetően a történeti kutatásokon, a források megmentő rendszerezésén kívül olyan, művészet-közeli kurzusokat is tarthattak, melyeken modellezni, újrajátszani lehet a magyar neoavantgárd kísérletező elképzeléseit. Továbbá mind az oktatók, mind pedig a kutató hallgatók munkáját is támogatni tudták a projekt keretén belül. Olyan kétéves pedagógiai programot indíthattak el, mely európai vendégoktatók, kurzus- és műhelyvezető előadók segítségével a magyar közelmúlt művészeti eseményeit az európai neoavantgárd tendenciákhoz kapcsolják. Mindemellett az egyetemnek lehetősége nyílt arra, hogy a kutatás infrastrukturális bázisaként felszereljenek egy új stúdiót, melyben az archiválás technikai lehetőségein túl a létrejövő új, emlékező alkotások is elkészülhetnek.

A projekt lezárásaként 2013. november 29-én 11.00 órakor rendezik meg a projekt hivatalos záróeseményét, melyen beszámolót tartanak a projekt során elért eredményekről, tapasztalatokról, valamint a projekt keretén belül megjelent elektronikus kötet bemutatására is sor kerül. A Színház- és Filmművészeti Egyetem szeretettel vár minden érdeklődőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr87997017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása