7óra7

A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai

A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai

2013. 11. 27. | 7óra7

A hosszabbik út - Farkas Attila, Hay Anna, Hajós Zsuzsa, Fábián Gábor

A 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjazottjai

*A Nemzetgazdasági Minisztérium fődíját megosztva 200-200 ezer Ft értékben:*

Az ESZME-Fabók Mancsi Bábszínháza A székely menyecske meg az ördög című előadása kapta (rendező, bábos mesemondó: Fabók Mariann).
*Indoklás:* Az előadás virtuóz technikai megoldásokkal, nagyszerű kommunikációval újította meg az egyszemélyes vásári bábszínház hagyományát, s így egy korszerű népmesét teremtett.

Továbbá a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ – Szputnyik Hajózási Társaság A hosszabbik út című színházi nevelési előadása kapta (rendező: Gigor Attila).
*Indoklás:* A színházi nevelési előadás az erőteljes színházi megjelenítéshez koncepcionális drámapedagógiai munkát kapcsolt.

*A Nemzetgazdasági Minisztérium különdíját megosztva 150-150 ezer Ft értékben:*

A Budapest Bábszínház Lúdas Matyi című előadása kapta (rendező: Fige Attila).
*Indoklás:* A rendező egy klasszikus mese szellemes kortárs átiratát erős vizualitással, inspiráló ötletgazdagsággal állította színpadra.

Továbbá a Nézőművészeti Kft. kapta az Ady/Petőfi és a Vakság című előadások létrehozásáért (rendező: Scherer Péter).
*Indoklás:* A két előadással a rendező és az alkotók megújították az iskolaszínházi formát.

Kovács Krisztián, Katona László

A Nemzetgazdasági Minisztérium által felajánlott díjakat átadta Kállayné dr. Csik Ildikó, kabinetfőnök-helyettes adta át.

*A II. Kerületi Önkormányzat különdíját 150 ezer Ft értékben:*

A kecskeméti Ciróka Bábszínház A Csomótündér című előadása kapta (rendező: Kuthy Ágnes).
*Indoklás:* A Csomótündér című előadás egy érzékeny problématerületet a gyermekközönség számára is átélhetően, ugyanakkor a feloldás lehetőségét is megteremtve jelenített meg.

A II. Kerületi Önkormányzat különdíját átadta: Dankó Virág alpolgármester asszony

Az Üveg-hegy díjat az év legjobb gyermekszínházi előadásáért a Ciróka Bábszínház kapta A Csomótündér című előadásért, valamint az év legjobb ifjúsági színházi előadásáért a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ és a Szputnyik Hajózási Társaság kapta A hosszabbik út című színházi nevelési előadásért.

Az ASSITEJ – ÜVEGHEGY-díját átadta: Novák János, rendező, az ASSITEJ Magyar Központjának elnöke, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatója.

A Marczibányi Téri Művelődési Központ szemle diplomát ajándékozott a 19 magas szakmai színvonalon bemutatott előadásért, továbbá díszoklevelet a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház részére a bemutatott 3 előadásért. A díszoklevelet Dolhai István ügyvezető igazgató adta át.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217997043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása