7óra7

Tematikus nap klasszikusokkal a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén

Tematikus nap klasszikusokkal a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén

2013. 11. 24. | 7óra7

A Budapest Bábszínház előadásához a szöveget Tasnádi István írta, amelyben harmonikusan keveredett az eredeti mű a mai szófordulatokkal. A humoros, szórakoztató produkcióhoz nagyban hozzájárult a bábok tökéletes technikájú mozgatása, s az unalomig ismert jelenetek újfajta megvalósítása. Ma történt meg először, hogy a zsűri és a szemletanács valamennyi tagja, abszolút egyetértésben méltatta az előadást: „Remek előadás, talán ennél még egy kicsit több is!”

Toldi

A színművészetisek Toldija eredetileg vizsgaelőadásnak készült, ami annyira túlnőtte magát ezen, hogy lassan hetvenedszerre lépnek színpadra vele. A kellékek a díszlet, mind-mind azok a tárgyak, amiket a próbaterem berendezéséből hasznosítani tudtak, a felmosóvödörtől a tornaszőnyegen keresztül a terem ablakaiig. Az előadás különlegessége, hogy a fizikai mozgásszínház összekapcsolása a klasszikus szöveggel olyan színházi nyelv, amivel ritkán találkozhatnak gyerekek. A szöveg, a mozgás, a zene, majd később az akciófestészet által több művészeti ág nyelve jelenik meg a darabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr597997103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása