7óra7

A díszvendégé volt a főszerep

A díszvendégé volt a főszerep

2013. 11. 24. | 7óra7

Pinocchio, azaz volt egyszer egy fadarab - Mult István, Rozmán Lajos A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, mint a Szemle díszvendége három olyan darabbal képviseltette magát, amelyek jól reprezentálták a társulat széles spektrumot felölelő repertoárját, viszont nem képezték részét a versenyprogramnak. Három korosztálynak, három különböző színházi műfajból válogatott Novák János igazgató. A Pont, pont, vesszőcske a legkisebbnek szólt. Ebben a műfajban úttörőnek számít a Kolibri társulata, elvitathatatlan érdemük van a csecsemőszínház magyarországi terjedésében. A Kolibri Pinocchiója kétszereplős kisopera, amelyben színész és klarinétművész bravúros teljesítményének köszönhetően mind a kisiskolás korosztály, mind a felnőttek kiválóan szórakoztak. A társulat harmadik előadása a középiskolásoknak szóló Helló, náci! című osztálytermi színházi előadás volt. Az előadást tiszta, feszes színészi játék jellemezte. Az azt követő feldolgozó foglalkozás pedig a drámapedagógia eszközeivel terelgette a fiatalokat a radikalizmus kérdésének körüljárásában.

A versenyprogram két előadása a bábszínházi technikák, műfajok széles skáláját vonultatta fel. A Stúdió K Kacskaringójában a képző-, zene- és bábművészet magas színvonalú összhangja valósult meg. A gyerekek találkozása az előadásba emelt festményekkel nagyon szépen felépített. Gyönyörű színek, puha anyagok, profi színészek együttesen eredményezik azt az összművészeti teljesítményt, ami felnőttet és gyereket egyaránt meg tudott szólítani.

Helló, náci! - Ruszina Szabolcs, Szanitter Dávid

A másik versenyprogram a Ziránó és Mesebolt Bábszínház közös produkciója, a Pinokkió volt. A kiválóan szerkesztett szövegnek, a szerepek jól átgondolt összevonásának és cserélgetésének köszönhetően az óvodás korosztály számára is tökéletesen követhető és érthető volt a történet. Az előadáshoz Pfeifer Zsófia tiszta énekhangja magával ragadó zenei aláfestést biztosított.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27997089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása