7óra7

Tündéri – Rangos nemzetközi seregszemlén az Aradi Kamaraszínház előadása

Tündéri – Rangos nemzetközi seregszemlén az Aradi Kamaraszínház előadása

2013. 11. 22. | 7óra7

Az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület a Tündéri című minimál-szürreál musicallel vesz részt Piteşti-en a november 22-27. között megrendezendő XVII. Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon, amely egyben a IV. Balkáni Színházak Fesztiválja.

Tündéri - Zsíros Linda

A rangos nemzetközi seregszemlén, amelyre többek között koszovói, szerb, angol, macedón, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, a Tündérit a közönség és a szakmai zsűri november 25-én láthatja. Az Aradi Kamaraszínház, amely harmadik alkalommal vesz részt a megmérettetésen, már több sikert is elért a fent említett fesztiválokon: a Rudolf Hess tízparancsolata című előadásában nyújtott alakításáért Harsányi Attilának a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díjat, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadás pedig a zsűri Interkulturális Párbeszéd különdíját nyerte el 2011-ben.

Rudolf Hess tízparancsolata - Harsányi Attila

Theo Heghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása, a bezártság, egymásra utaltság, kiúttalanság útvesztőjében, amely egy álomvilágba menekülés lehetőségét kínálja, a nyitott szemmel álmodást, mint a valóság egyik túlélési esélyét. Ahol ők vannak, ott nincs senki más. Így tudják ők. Egyikük mégis talál egy nőt. Ráadásul nem akármilyen nőt, mert ez a nő egyszerűen nem kerülhetett oda. Az produkció szereplői: Harsányi Attila, Tege Antal és Zsíros Linda, zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, a koreográfus Zsíros Linda.

A Tapasztó Ernő által rendezett előadás érdekessége, hogy egyedüli magyar darabként válogatták be a fesztivál programjába.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr667997095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása