7óra7

Tanterembe megy a Katona

Tanterembe megy a Katona

2013. 11. 19. | 7óra7

A regény az 1968-as párizsi diáklázadások aktív és passzív résztvevőinek életéről, politikai és morális beállítottságáról ad képet. "A forradalmat, elvtárs, nem megszavazzák. Csinálják" - szólt a 68-as jelszó.

A történet szerint a Sorbonne kihelyezett bölcsészkarának egyik üvegablaka mögül kihajol egy kerek arcú szociológia szakos fiú és utolsó szál cigarettáját a bölcsészkari építkezésen dolgozó 20 éves algériai vendégmunkásnak, Abdulnak dobja. Az egyetemi büfében Lucien utolsó frankjait szendvicsre költi, a kávé most luxusnak számít, tekintve, hogy az őszi ösztöndíját sem kapta még meg. Jacqueline homályos tartalmú üzenetet csúsztat be a fiúkollégium egyik ajtaja alatt. Denise és 140 diáktársa elfoglalják az egyetemi hatalom jelképének számító professzori tornyot.

Az előadást Borbély Alexandra, Dankó István, Kovács Lehel, Ötvös András, Pálmai Anna játsszák, és Kovács D. Dániel rendezi.

A Katona József Színház ifjúsági programjának keretében készülő tantermi előadást középiskolákban és egyetemeken is készül játszani a teátrum. A bemutatót 2013. november 28-án tartják az Eötvös Gimnáziumban, a továbbiakban a Sufniban láthatja a kőszínházi közönség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr177997115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása