7óra7

Britten 100 – Lukrécia meggyalázása az Operában

Britten 100 – Lukrécia meggyalázása az Operában

2013. 11. 19. | 7óra7

A brit zeneszerző, Benjamin Britten születésének 100. évfordulóján igazi zenei kuriózumnak lehetnek részesei a Magyar Állami Operaház nézői. November 22-én egy korábban nem hallható műve, a Lukrécia meggyalázása egyedi, koncertszerű „szertartásjátéka” kerül színpadra.

A következő évadban repertoárra kerülő darab során a kiváló szólistákat – Cser Krisztián, Wierdl Eszter, Simon Krisztina, Rezsnyák Róbert, Balatoni Éva, Jakab Ildikó, Csiki Gábor, Gradsach Zoltán – Csányi János rendezésében és Hámori Máté vezényletével tekintheti meg a nagyközönség.

Benjamin Britten 250 évvel „mestere”, Henry Purcell munkássága után alkotta meg egyéni hangvételű zenei világát a XX. század közepén. Lírai operáinak különlegessége a zene csodálatos harmóniáinak, a librettó irodalmi nyelvezetének és az emberi hang dramatikus kifejezőerejének bensőséges kapcsolata. Alkotásaiban így csodálatos összhangban jelennek meg az érzelmek által vezérelt emberi karakterek történetei. S bár Lukrécia, az egyetlen hű római nő meggyalázásának legendájából számos művész merített már ihletett Ovidiustól Rembrandtig, Britten keretes operájában mégis új értelmet nyer e szívszaggató történet, miközben megrázó és gyönyörű zenei pillanatokká formálja irodalmi alapanyagát.

"Úgy gondoljuk, e minden szempontból különlegességnek számító darab méltó tisztelgés Britten előtt, így szeretettel várjuk Önöket erre a korokon átívelő, rendkívül érzelmes és drámai operaélményre november 22-én 19 órára az Operaházba – írják közleményükben a Britten 100 – Lukrécia meggyalázása című produkció alkotói.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437997127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása