7óra7

Indul A diótörő-sorozat az Operaházban

Indul A diótörő-sorozat az Operaházban

2013. 11. 17. | 7óra7

A korábbi gyakorlattól eltérően idén már a legkisebbek, az első évfolyamos növendékek is részt vesznek az előadásban a hat másik évfolyam mellett. A karácsonyi mesebalett a növendékek hagyományos darabja, amelyben egerek, kiskatonák, lovasok, denevérek, lepkék, babák, bohócok, kislányok és kisfiúk szerepelhetnek a fellépők.

A diótörő

A növendékek 1950-óta rendszeresen szerepelnek az operaházi előadásokon a két intézmény közötti együttműködésnek köszönhetően. A karácsonyi időszakban a világ színpadain Hoffman 1892-ben írt mesebalettjének számos feldolgozása látható, amelyben a fő karakterek néha más-más néven szerepelnek, a diótörő herceg egérkirály felett aratott győzelme azonban állandó.

A diótörő november 17. és december 30. között 23 alkalommal lesz látható az Operaházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr797997153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása