7óra7

„Lesznek, akik megbotránkoznak majd” – De Sade márki a Trafóban

„Lesznek, akik megbotránkoznak majd” – De Sade márki a Trafóban

2013. 11. 17. | 7óra7

A Justine amellett, hogy kalandregény, egy filozófiai kísérlet is. Két nővér gyerekként elszakad egymástól, az egyik az erény a másik a bűn útjára lép. Az egyik megnyomorított senkiként végzi, a másik Európa legbefolyásosabb asszonya lesz.

Az erényes Justine-t Gergely Katalin, míg a prostitúció útjára lépő nővért Gera Marina alakítja. Kálmán Eszter előadásában ezúttal is nagy szerep jut a látványnak. A 80-as évek világát idéző jelmezek Juhász Dóra, a Showroom fiatal divattervezőjének munkái. Az egyedi lézerfényeket és a szereplőkre, illetve az egyedi függöny-vászonra vetülő videós megoldásokat három fiatal mozgókép művész, Balogh Balázs, Juhász András és Taskovics Éva tervezték. A darab zenéje Kákonyi Árpád és Friedenthal Zoltán közös kompozíciója, a regényt Szabó-Székely Ármin írta színpadra.

Kálmán Eszter drámapedagógiát és fotózást tanult Magyarországon, performanszrendezést és látványtervezést Angliában, a University of Bristol hallgatójaként. Kálmán Eszter ugyanúgy, mint Hamupipőke című korábbi előadásában a látvány és szöveg közötti arányokkal kísérletezik. "Lesznek, akik megbotránkoznak majd bizonyos jeleneteken, ugyanakkor összességében ez egy humoros és ironikus előadás, a 80-as évek látványvilágába helyezve" - mondja a rendező.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307997151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása