7óra7

McDonagh-darabra készül a 011 és a Szputnyik

McDonagh-darabra készül a 011 és a Szputnyik

2013. 11. 11. | 7óra7

A történet szerint egy elképzelt diktatúra egy elképzelt városában három gyerek tűnik el. Kettőt megtalálnak, brutálisan meggyilkolták őket. A gyilkosságok hasonlóságot mutatnak Katurian K. Katurian, a kemenicei vágóhíd takarítójának elbeszéléseivel. Katurian több száz történetet írt, több elbeszélésében is gyilkosság, vagy bántalmazás a fő téma. A rendőrség elkezdi kihallgatni az írót. A vallatás során a nyomozók még nem tudják, hogy az író áldozat vagy egy pszichopata. A történet közben megelevenednek a vád alapjául szolgáló brutális gyilkosságokról szóló novellák. A gyilkos kiléte pedig elkezd körvonalazódni.

"Ez egy sötét rémtörténet, amiben nehezen lehet elválasztani a valóságot a fikciótól – mondja Radnai Márk rendező. – Azt gondolom, mind a szputnyikos színészeknek, mind a 011 alkotói gárdájának kihívás lesz a darab. A Mizantróp volt az utolsó olyan munkánk, ahol megírt szöveggel foglalkoztunk. A Kutyaszorítóbban A Meanwhile in Kansas és a most bemutatott Droszt is egyfajta kollázsok. Bodó Viktor kifejezetten szerette volna, hogy már egy megírt darabon dolgozzunk. Egy bizonyos témakörben keresgéltünk, így jutottunk el a Párnaemberig. Játszottam már McDonagh-előadásban mint színész, láttam a rendezéseit és több darabját is olvastam. Azt gondolom, hogy alkalmas az írás ahhoz, hogy egy újabb mélyrepülésbe invitáljuk a nézőt, ahol a képzelet és a valóság összemosódik. És hol lenne erre most alkalmasabb hely, mint a Szputnyik laboratóriumában?"

Párnaember

A Párnaember második alkalommal kerül magyarországi színpadra. A darab hazai ősbemutatója 2007-ben volt az egri Gárdonyi Géza Színházban, Dömötör András rendezésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr827997199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása