7óra7

POSZT, NKA, tao – Ülésezett a Magyar Színházi Társaság elnöksége

POSZT, NKA, tao – Ülésezett a Magyar Színházi Társaság elnöksége

2013. 10. 30. | 7óra7

*A Magyar Színházi Társaság közlemény:*

A Magyar Színházi Társaság elnöksége aggodalommal figyeli, hogy a színházigazgatói  pályázatok elbírálása során  több esetben a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó döntések születnek – legutóbb a Vígszínház s az Operettszínház esetében –, holott a főváros s az ország színházi kultúráját alapvetően meghatározó kérdésekről van szó.

A színházművészet egésze s a közönség iránt elkötelezett szakemberekként, alkotókként felajánljuk közreműködésünket a döntéshozóknak a pályáztatás szakszerű és jogszerű lebonyolításában, elkerülendő azokat az anomáliákat, amelyek az elmúlt időszak döntéseit jellemezték.

Elkerülendő, hogy egy szakmailag értékelhetetlen pályázat a szakma és a szakértői bizottság egyhangú tiltakozása ellenére zöld utat kapjon, elkerülendő az összeférhetetlenség figyelmen kívül hagyása a szakmai kuratórium felállításában, és elkerülendő, hogy tartalmi hiányosságok utólag, a beadási határidő után pótoltathassanak. S végezetül elkerülendő, hogy a pályázat olyan körülményre hivatkozva nyílváníttassék eredménytelennek, amely körülmény a pályázat kiírásakor is ismert volt.

Felelős döntés csak szakmailag megalapozottan születhet – ennek érdekében készek vagyunk mindenkor a döntéshozókkal együttműködni.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787997281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása