7óra7

Gálaestet rendez az operettszínház Rökk Marika emlékére

Gálaestet rendez az operettszínház Rökk Marika emlékére

2013. 10. 29. | 7óra7

A műsorban Rökk Marika filmjeit, színpadi alakításait és sikerszámait idézik fel - közölte a színház kedden az MTI-vel.

Felcsendülnek majd a Ghost és a West Side Story slágerei csakúgy, mint a Marica grófnő, a Csókos asszony vagy a régi nagy siker, a Hello, Dolly dallamai a Budapesti Operettszínház művészei - Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa, Frankó Tünde, Szulák Andrea, Dolhai Attila, Bucsi Annamária, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Faragó András, Bordás Barbara és Szabó Dávid - tolmácsolásában, a műsort Ernyey Béla vezeti.

A műsorban a színház művészei mellett fellép Mario Zeffiri Grammy-díjas operaénekes, Johannes von Duisburg világszerte keresett Wagner-basszbariton, valamint Rökk Marika lánya, Gabriele Jacoby, aki maga is elismert színésznő, évekig tagja volt a bécsi Theater in der Josefstadtnak, illetve számos filmben és televíziós produkcióban szerepelt.

A Budapesti Operettszínház közreműködő művészei közül többen még láthatták a színpadon Rökk Marikát, aki 1992-ben, Kálmán Imre születésének 110. évfordulója alkalmából Budapesten lépett fel Marica grófnő szerepében. A fiataloknak pedig példaképe művészi pályája, professzionalizmusa, páratlan ének- és tánctudása.

A száz esztendeje Kairóban született, majd Párizsban, New Yorkban, Bécsben, Berlinben élt revüsztár és operett-primadonna egész életében kiemelte magyar származását - idézi fel a közlemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr317997283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása