7óra7

Független színházi bemutató a Váci Dunakanyar Színházban

Független színházi bemutató a Váci Dunakanyar Színházban

2013. 10. 25. | 7óra7

Felhőfi-Kiss LászlóMiért éppen egy kortárs dán drámaíró művét választottátok?

*Felhőffi-Kiss László (FKL):* Nem volt szempont az író nemzetisége, de azt szerettük volna, hogy kortárs legyen a mű, amin elkezdünk dolgozni. A darabot Baksa Imre a 7 éve működő Neptun Brigád vezetője ajánlotta, és amikor elolvastam, rögtön beleszerettem. Rendkívül pontosan, drámaian, de különös, groteszk humorral fogalmazza meg a házasság különböző eseményeit, örömeit, kudarcait, zsákutcáit, s mindezt olyan izgalmas, sajátos nyelven teszi, mely számomra igen megragadó volt. Magunkra ismerhetünk a szereplőkben, sajátunknak érezhetjük a problémáikat, sikereiket és ballépéseiket egyaránt.

A mű a közönség számára még viszonylag ismeretlen, bár már megélt két magyarországi bemutatót. Mi a te rendezői koncepciód?

*FKL:* Számunkra izgató kihívás volt, hogy egy kevéssé ismert művön dolgozzunk. A mi megfogalmazásunkban egy szívszorító bohóctréfát tárnánk a közönség elé, s előadásunkban igyekszünk a tragikus és humoros pillanatokat keverve folyamatosan izgalomban tartani nézőinket.

Korábban dolgoztál már a Neptun Brigád színészeivel? Milyen volt idáig a közös munka?

*FKL:* Még nem volt közös munkám a társulattal, de a tagokkal külön-külön már dolgoztunk különböző produkciókban. Régóta ismerjük egymást, figyeltük egymás munkáit. Nagyjából azonos színházi világot, színházi ízlést képviselünk, így könnyen megtaláljuk a hangot a színház egyébként nagyon érzékeny munkafolyamatában.

Róbert Gábor, Cseh Judit, Molnár Csaba

► Miért éppen a váci színházban lesz a darab bemutatója? Hol láthatja ezentúl a közönség?

*Kis Domonkos Márk (KDM):* Gáspár Anna - a darabban Oda szerepét alakító színésznő - a MaNNa Egyesület elnöke keresett meg, hogy szeretnék a Neptun Brigád következő előadását itt, Vácon bemutatni. Természetesen befogadó színházként nem csak már befutott darabokat, hanem bemutató előadásokat is örömmel fogadunk. De nem ez lesz az első független színházi produkció nálunk, hiszen nagy sikerű, teltházas vendég-előadásaink: A Szkalla Lányok a Telefondoktor és a S.Ö.R. is független színházi produkciók voltak. Ezeknek az társulatoknak van egy nagyon nagy érdeklődői, kritikusi, rajongói köre. Reméljük ez az előadás, - ahogy a korábbiak is, - sok fővárosi nézőt vonz majd, és emellett a helyi nézők tetszését is elnyeri.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr237997311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása