7óra7

Kozák András Stúdió – Névadó ünnepség a Vörösmarty Színházban

Kozák András Stúdió – Névadó ünnepség a Vörösmarty Színházban

2013. 10. 21. | 7óra7

A színház harmadik emeleti stúdiószínpada Kozák András színész, a színház egykori művészeti vezetője nevét veszi fel. A névtábla-leleplezésen részt vesz Kozák András özvegye, Drahota Andrea, lánya, Kozák Ágnes, valamint dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, a pályatársak és a színház társulata is.

Kozák András

Az avatóünnepség után a színház előcsarnokában kiállítás nyílik, felelevenítve a stúdió névadójának Székesfehérváron játszott előadásait.

17 órától a színház kávézójában, a Cyrano Cafféban a művész pályatársai, Balázsovits Lajos, Esztergályos Károly, Tordy Géza és Péterffy Attila (a Vörösmarty Színház egykori igazgatója) elevenítik fel a közös élményeket. A beszélgetést Bényi Ildikó moderálja.

Kozák András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész 2000-ben szerződött a Vörösmarty Színházhoz, 2003-ig egyben a színház művészeti vezetője is volt. Ezen idő alatt játszott és rendezett (Molnár Ferenc: Liliom, Shakespeare: Lóvá tett lovagok, Csehov: Sirály, Eisemann Mihály: Tokaji aszú, Békeffi I.-Kellér D.-Gábor A.-Kálmán I.: Csárdáskirálynő, Jókai Mór-Földes Mihály: A kőszívű ember fiai).

Mind színházi alakításai, mind filmbeli szerepei emlékezetesek maradnak, több filmben és tévéjátékban szerepelt, köztük olyan klasszikusokban, mint a Sodrásban, a Szegénylegények vagy az Oszlopos Simeon. A stúdiószínpad névadójaként a színház méltóképpen kívánja őrizni emlékét.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587997351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása