7óra7

Improvizációs est a Jurányiban

Improvizációs est a Jurányiban

2013. 10. 14. | 7óra7

Az előadásban minden alkalommal más-más színészek és társulatok vesznek részt a Tünet Együttestől a k2 színházon át a Szputnyik Hajózási Társaságig.

A játék menete, hogy a nézők bepillantanak a szereplők életébe, majd az improvizációs előadás egy váratlan ponton megszakad, és egy beszélgetést követően a színészek és a játékvezető-dramaturgok a nézőkkel együtt gondolkodnak a történet folytatásán. Ezután újra folytatódik a játék.

Szabó-Székely Ármin A program októberi résztvevői: Nagy Zsolt, Stork Natasa, Pallagi Melitta, Kátai Kinga és Viktor Balázs.

"Az előadás kezdete előtt kb. 3-4 órával már itt vannak a színészek és kapnak egy háttértörténetet a saját karakterükről. A karakter felépítése is valamennyire improvizatív, hiszen a színésszel zajló beszélgetés közben alakul ki. Azonban az előadásban be vannak építve meglepetések, például lehet, hogy a színész nem tudja, hogy kik lesznek aznap a játszótársai. Az előadás közben pedig smsben küldhetünk nekik instrukciókat, melyeket csupán átfutó gondolatokként kezelnek, s ők döntik el, hogy felhasználják-e őket, vagy sem." - mondja Szabó-Székely Ármin, az előadás egyik dramaturgja. "Más a színészek jelenléte, más a feszültség egy ilyen típusú előadásban és ez újszerű élmény lehet a nézők számára."

Az első színházi jammelés október 16-án lesz a Jurányi Inkubátorházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr777997411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása