7óra7

Képzelt riport Kézdivásárhelyen

Képzelt riport Kézdivásárhelyen

2013. 10. 06. | 7óra7

40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói.

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.

Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.
Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr767997471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása