7óra7

Idén civilek is a zsűriben – ma kezdődik az Armel

Idén civilek is a zsűriben – ma kezdődik az Armel

2013. 10. 05. | 7óra7

A Poznani Opera produkcióját Jacek Przybylowicz táncművész, a társulat balett-igazgatója rendezte, így nem véletlen, hogy a mozgás komoly szerepet kap az előadásban. A színpadon megjelenő tucatnyi táncos fontos részese a cselekménynek.

Oedipus Rex - középen: Christophe Poncet

Igor Sztravinszkij 1927-ben íródott opera-oratóriuma Oidipusz mitológiai történetét dolgozza föl, a latin és lengyel nyelvű előadásban azonban csak Szophoklész tragédiájának legfontosabb mozzanatai jelennek meg, a történet részleteit a Hírnök mutatja be a közönségnek.

Az opera-oratóriumban két versenyszereplő mutatkozik be: a francia tenor, Christophe Poncet a címszereplőt, Oidipusz királyt alakítja, a szintén francia mezzoszoprán Joelle Charlier pedig Iokasztét játssza.

A nemzetközi zsűri a versenyzők komplex színpadi teljesítménye, énektudása és színészi játéka alapján dönti el, hogy a döntő öt produkciójában bemutatkozó fiatal tehetségek közül ki kapja meg idén a legjobb női és a legjobb férfi előadónak járó címet. A döntőben azonban nemcsak az operaénekesek versenyeznek, kiválasztják a legjobb előadást is. A produkciókat idén első alkalommal egy-egy civilekből, illetve a Szegedi Tudományegyetem oktatóiból álló testület is értékeli. Az elismeréseket az október 15-i gálán adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57997479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása