7óra7

Rövid Dráma Fesztivál: Tompa Gábor és Lőrincz Rita a díjazottak között

Rövid Dráma Fesztivál: Tompa Gábor és Lőrincz Rita a díjazottak között

2013. 09. 30. | 7óra7

Szeptember 20. és 29. között került sor Nagyváradon a 19. Nemzetközi Rövid Dráma Fesztiválra. A Florica Ichim, Ioana Moldovan, Doru Mareş színikritkusok, valamint a Mircea Diaconu színművész és Fodor Zeno teatrológus alkotta öttagú zsűri a Leonida Gem Session című előadásért Tompa Gábornak ítélte oda a legjobb rendező díját. A legjobb rendező kategóriában jelölték Mihai Măniuţiut a Swedeborg úr álmodni akar című előadás színreviteléért (Vasile Alecsandri Nemzeti Színház, Iaşi), míg Alexandru Mihăescut Mark Ravenhill A vágás című darabjának megrendezéséért (Ioan Slavici Klasszikus Színház, Arad).

Lőrincz Rita, a temesvári magyar társulat színművésze kapta a legjobb színésznő díját Elżbieta Chowaniec: Gardénia című előadásban nyújtott alakításáért. A díjra a társulat másik két színművészét, Borbély B. Emíliát és Tokai Andreát is jelölték, szintén a Gardéniában játszott szerepeikért.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527997535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása