7óra7

Fesztiválgyőztesek fesztiválja a MU Színházban

Fesztiválgyőztesek fesztiválja a MU Színházban

2013. 09. 26. | 7óra7

Az idén hetedik alkalommal rendezik meg a színjátékosok napját, és ezen belül a FESZT-FEST-et, a Fesztiválgyőztesek Fesztiválját. A MU Színház két színháztermében 10 előadást nézhet meg a közönség. Idén a sok színvonalas előadásnak és a MU Színház nagyvonalú ajánlatának köszönhetően három naposra bővül a fesztivál, így elegendő idő marad az előadásokat követő fórumokra, szakmai konzultációkra, és nem utolsósorban ismerkedésre, barátkozásra.
"Hisszük, hogy aki SZEPTEMBER 27-28-29-ÉN eljön a MU Színházba, nem fog csalódni a látottakban, hiszen itt a legfontosabb magyar nyelvű színjátszó fesztiválok - Magyar Művek Szemléje, Soltis Lajos Fesztivál, Vasvári Színjátszó Fesztivál, Moson Megyei Színjátszó Találkozó – Mosonmagyaróvár, Színváltások – Egyetemi Színpadok Szemléje, Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó, Országos Diákszínjátszó Találkozó, Jókai Napok – Komarno (SK) Vajdasági Amatőr Színjátszók Fesztiválja (SRB), Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál – Szepsi-Buzita (SK) - legjobbjai, díjazottjai mutatják be előadásaikat. Sok közülük méltán aspirálhat arra, hogy a hazai és nemzetközi független szcéna élmezőnyében is szerepeljen" – áll a MSZJSZ közleményében.

A FESZT-FEST kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő nem hivatásos színházasokat, és akik most együtt láthatják az év legjobbjait. Az előadások után szakmai beszélgetések zajlanak majd neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az évad legjobb előadását megillető Paál István diplomát.

Azt, hogy a meghívottak végig jelen lehetnek és megnézhetik egymás előadásait, részt vehetnek a szakmai beszélgetéseken, egy új és sikeres akciónak, az ún. „coach-surfing”-nek köszönhető, amelynek során a színjátszás támogató barátoktól - civilektől - közel száz ingyenes szállásfelajánlás érkezett be.

A színjátékosok napját 29-én tartják, amelynek keretében a Független Előadó-művészeti Szövetség Ifjúsági Szekciójával közösen konferenciát rendeznek Drámapedagógia – diákszínjátszás – új színjátszó generációk - új nézők címmel, remélhetőleg minél több érintett és érdeklődő részvételével.

Bányavirág

Szeptember 27-én. pénteken 18 órától Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének színpadi változatát mutatja be a lendvai Egy&más Vándorszínház, 21 órától Kókai János Kívül tágasabb című előadását láthatják az érdeklődők. Szeptember 28-án, szombaton fél 11-től a Sok hűhó (Nem ART, Pápa), 11-től a Végletek című előadást (Újvidéki Színház Színes Szilánkok Diákszínpada), fél 5-től Székely Csaba Bányavirág című darabját (Bárka Színpad, Léva). este 6 órától Háy János Originál láger című művét mutatja be a pécsi MÜSZI, este 8-tól a Téveszmék, avagy Roland Opus halálának különös körülményei kerül színre a celldömölki Soltis Lajos Színház előadásában. Szeptember 29-én, vasárnap a délután 3-kor kezdődő konferencia után, délután 5-től Háy János: Senák című művét játssza a pápai THEATHÜRR. 6-kor kezdődik a Tárt Kapu Színház zenés performansza, az Őszi szonáta Este 8-kor Weiner Sennyei Tibor: Szapphó című műve zárja a fesztivált, a Radikális Szabadidő Színház (Budapest) előadásában. Az előadásokat követően fórumot rendeznek a látottakról.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427997563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása